Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горещините продължават и през първия почивен ден

Снимка: БТА

В събота преди обед ще бъде предимно слънчево, а следобед над Западна и Централна България ще се развива значителна купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските райони и Дунавската равнина, ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. В Източна България през целия ден ще бъде слънчево. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, в София – около 34°.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и през втората половина от деня ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Вятърът в ниските планински части ще бъде слаб от изток-североизток, а по високите била и върхове – слаб и умерен от север. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 28°, на 2000 м – около 22°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен вятър от изток. Максималните температури ще бъдат 28°-31°, а на морската вода – 26°-28°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Над северозападната половина от Балканите ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми, по-интензивно в планините. Температурите ще се задържат високи въпреки слабото разхлаждане от североизток. На изток ще остане слънчево. В Букурещ ще бъде 39 градуса, в Белград – 38°, в Атина – 36°, в Истанбул – 31°.

На Британските острови ще преобладава слънчево време. Над много райони от Скандинавския полуостров ще има разкъсвания на облачността до слънчево в по-голямата част от Швеция и във Финландия. Дъжд ще вали в Норвегия, северозападните райони на Европейска Русия, балтийските страни, Полша, Германия, страните от Бенелюкс и Северна Франция. Краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици, ще има в Швейцария, Австрия, Чехия и Словакия. Предимно слънчево ще бъде в Беларус, Украйна и южната част от Европейска Русия. В Италия температурите ще се понижат, докато на Пиренеите ще бъде слънчево. В Мадрид ще бъде 36 градуса, във Виена – 32°, в Рим – 31°, в Москва – 25°, в Мюнхен – 24°, в Париж и Стокхолм – 23°, в Санкт Петербург – 22°.

В Ню Йорк ще бъде 27 градуса, в Чикаго – 26°, в Кейптаун – 16°, в Мелбърн – 14°.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Доходите изпреварват разходите на българските домакинства с 390 лева

Тримесечният общ доход средно на лице от домакинство през второто тримесечие на 2024 г. е 3 216 лв. и нараства с 20.5% спрямо същия период на 2023 г., показват данните на НСИ. В структурата на общия доход с най-висок относителен дял е доходът от работна..

публикувано на 14.08.24 в 16:51

Служебният премиер се надява България да е в еврозоната през 2025 г.

Запазихме основните приоритети, които трябва да бъдат пред България, каза служебният премиер Димитър Главчев в началото на заседанието на служебното правителство. "Все повече нараства вероятността това да ни е последното редовно заседание. Продължаваме с..

публикувано на 14.08.24 в 13:00

Разследват незаконен кредит на Румен Гайтански, с който е купен ТЕЦ "Варна"

Прокуратура, антикорупционна комисия и полиция извършват обиски в имоти на бизнесмена Румен Гайтански в София. В Кърджали се провежда акция в офиси на фирми, близки до бившия кмет Хасан Азис. Проверяващи са влезли и при бившия директор на държавната..

публикувано на 14.08.24 в 11:49