Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бизнесменът Румен Гайтански се предаде доброволно на разследващите и е в ареста

Снимка: БТА

Бизнесменът Румен Гайтански е задържан за 72 часа, след като се е предал доброволно. Той е разследван за присвояване на необезпечен кредит за 150 млн. лв. заедно с бившия изпълнителен директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев и адвокат Иван Георгиев. По информация на БНР Софийската градска прокуратура ще иска Румен Гайтански да остане за постоянно в ареста. 

Заседанието по мярката за неотклонение ще е в понеделник в Софийски градски съд. В рамките на заседанието ще се прецени има ли достатъчно доказателства за тезата на държавното обвинение, че като съучастник на Мавродиев е присвоил дадения от банката фиктивно обезпечен кредит. 

Според разследването, част от тези пари са отишли за закупуване на луксозни автомобили, а 30 млн. лева са погасили задължения на ТЕЦ-Варна. Електроцентралата се свързва с почетния председател на ДПС Ахмед Доган. След 24 часа в ареста Иван Георгиев беше пуснат по-рано днес на свобода срещу парична гаранция от 50 000 лв.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Министър Владимир Малинов: До 2050 г. трябва да изградим хранилище за погребване на ядрени отпадъци

Няма решение на Министерския съвет за изграждането на хранилище за погребване на ядрени отпадъци у нас, нито са избрани терени, съобщи служебният енергиен министър Владимир Малинов на изслушване в Народното събрание. Правени са само предварителни..

публикувано на 16.08.24 в 12:29

МВнР препоръча на българите да не пътуват до Япония заради мощен тайфун

Министерството на външните работи призова българите, живеещи в Япония или планиращи пътуване до страната, да се въздържат от пътувания там през следващите два дни заради мощния тайфун “Ампил”. От институцията съветват също да се спазват препоръките на..

публикувано на 16.08.24 в 09:33

Мистерия с притежателя на незаконния дом за стари хора в Банкя

Незаконният дом за стари хора в Банкя, в който при пожар загина един човек, а трима бяха ранени, е притежание на фирма с регистриран пансион за животни, при това на друг адрес, съобщи пред БНТ зам. социалният министър Лазар Лазаров. Той заяви, че не е..

публикувано на 16.08.24 в 08:34