Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кученца от приюта в село Каменар очакват своите осиновители

Снимка: Пресцентър

Кучета от приюта за безстопанствени животни в село Каменар ще бъдат специални гости на варненския летен фестивал “Сръчко“ и ще очакват своите осиновители. До 15,00 ч. днес на алеята между Морското казино и сцена “Раковина” в Морската градина любителите на животни ще имат възможност да се запознаят с тях.

Четириногите са изоставени от съвсем малки, което ги обрича да живеят в приюта, казват организаторите на кампанията. Те вярват, че варненци и гостите на града отново ще подадат ръка и ще им осигурят дом. 

Всеки може да се включи в кампанията – да си направи снимка с избрано от тях куче и да разкаже за него на своите приятели, напомнят организаторите. По време на събитието доброволци и служители на приюта ще съдействат на бъдещите осиновители с информация за процедурите.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Птицевъдите искат да бъде спрян вносът на украински яйца

Асоциацията на промишленото птицевъдство настоява министърът на земеделието и храните Георги Тахов да забрани вноса на украински яйца в България. Птицевъдите искат мярката да бъде наложена за 120 дни и заплашват с протести, ако не се случи. Според Даниел..

публикувано на 14.08.24 в 10:47

България е домакин на последния етап от регатата TID 2024

Във Видин посрещнаха участниците в 67-та международна туристическа регата TID 2024 (Tour International Danubien - TID) 2024. Над 130 участници от 10 държави акостираха на дунавския бряг при крепостта Баба Вида. Видин е втората спирка на регатата в..

публикувано на 14.08.24 в 09:14
ТЕЦ „Варна“

Ахмед Доган е подал документи да се откаже от собствеността в ТЕЦ "Варна"

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган иска да върне обратно собствеността в ТЕЦ "Варна" на ексминистър, съобщи в-к "24 часа". В Търговския регистър на 12 август е внесено искане 100% от централата отново да станат собственост на фирма "Сигда". В..

публикувано на 14.08.24 в 08:30