Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Престрелка с българи на остров Халкидики

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В ранните часове в известен плажен бар на гръцкия остров Халкидики е имало кървав бой и стрелба, при които са ранени трима българи.

Според гръцките медии единият от мъжете е тежко ранен в гърдите с огнестрелно оръжие, а другите са получили наранявания с нож и от побой. Пострадалите са откарани в здравен център и впоследствие преместени в болница. Състоянието на простреляния мъж е изключително тежко, смятат лекарите.

Има предположение, че в инцидента са замесени хора, принадлежащи към българската мафия.

Кореспондентът на БНР в Гърция Катя Пеева предаде, че, по думите на очевидци, петима българи са се скарали със собственика на бара и са го пребили. Впоследствие някой е стрелял и ранил един от сънародниците ни. И петимата българи са арестувани.

Генералното консулство на България в Солун е уведомено за инцидент с български граждани в Ханиоти, Халкидики, Гърция, съобщиха от външното ни министерство. Очаква се да бъде получена официална информация по случая от гръцките власти.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Министър Владимир Малинов: До 2050 г. трябва да изградим хранилище за погребване на ядрени отпадъци

Няма решение на Министерския съвет за изграждането на хранилище за погребване на ядрени отпадъци у нас, нито са избрани терени, съобщи служебният енергиен министър Владимир Малинов на изслушване в Народното събрание. Правени са само предварителни..

публикувано на 16.08.24 в 12:29

МВнР препоръча на българите да не пътуват до Япония заради мощен тайфун

Министерството на външните работи призова българите, живеещи в Япония или планиращи пътуване до страната, да се въздържат от пътувания там през следващите два дни заради мощния тайфун “Ампил”. От институцията съветват също да се спазват препоръките на..

публикувано на 16.08.24 в 09:33

Мистерия с притежателя на незаконния дом за стари хора в Банкя

Незаконният дом за стари хора в Банкя, в който при пожар загина един човек, а трима бяха ранени, е притежание на фирма с регистриран пансион за животни, при това на друг адрес, съобщи пред БНТ зам. социалният министър Лазар Лазаров. Той заяви, че не е..

публикувано на 16.08.24 в 08:34