Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седем души в тежко състояние след сблъсък на автомобил и микробус

Снимка: БТА

Лекари се борят за живота на седем души, сред които четири деца, пострадали в тежка катастрофа на пътя Ямбол – Сливен снощи около 1,30 ч. Тогава челно се сблъскаха автомобил и микробус с осем пътници и на място загина 49 годишният шофьор на леката кола.

В сливенската болница се извършват серия от операции на две 12-годишни деца. Друго дете е прието в отделението по реанимация. Тежко е и състоянието на 23 годишния шофьор на буса, съобщи зам.-директорът на болницата д-р Хрисант Хрисантов.

В ямболската болница в тежко състояние и с опасност за живота остават 16-годишно момиче и 28 годишна жена, а друга е транспортирана в Пловдив, каза зам.-директорът на лечебното заведение д-р Валентин Вълчев.

Не е ясно как се е стигнало до тежкия инцидент. Според една от версиите водачът на лекия автомобил е заспал зад волана.  

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Археолози откриха в стария Филипопол над 500 антични монети

Повече от 500 монети от различни епохи и златна заготовка за изработка на ювелирни изделия откриха археолози в Пловдив. Находките са от спасителни разкопки в подножието на Стария град близо до парадната Източна порта на античния Филипопол. В римската..

публикувано на 16.08.24 в 18:25

Проучват последиците за водата и видовете в Черно море от войната в Украйна

Първа експедиция ще анализира влиянието на войната в Украйна върху морската околна среда в българската акватория. Изследванията са по проекта SCIRENA II, който се изпълнява от Института за морски изследвания на Кралство Норвегия и Басейнова дирекция..

публикувано на 16.08.24 в 18:22

Бизнесменът Румен Гайтански се предаде доброволно на разследващите и е в ареста

Бизнесменът Румен Гайтански е задържан за 72 часа, след като се е предал доброволно. Той е разследван за присвояване на необезпечен кредит за 150 млн. лв. заедно с бившия изпълнителен директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев и адвокат..

публикувано на 16.08.24 в 17:25