Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жълт код за опасни валежи е подаден в 13 области на страната

Снимка: БГНЕС

Във вторник още преди обяд в по-голямата част от Западна, а в следобедните часове и в Централна България ще има валежи и гръмотеници. Има вероятност за градушки и силен вятър. На изток ще е слънчево. Минималните температури ще са между 17° и 21°, в София 18°. Максималните ще са от 28° до 36°, в столицата 28°. 

По Черноморието ще е слънчево, с източен бриз. Температурите на въздуха ще са до 28°-31°. Морската вода е 28°. Вълнението на морето ще е 2 бала. 

Над планините ще е облачно и дъждовно с гръмотевични бури. Над източните масиви ще е почти без валежи. Максималната температура на 1200 м надморска височина ще е до 24°, на 2000 м до 16°.

В сряда над Западна и Централна България ще е облачно и дъждовно. Над Източна България ще е слънчево.

В Европа на запад, над централната част на континента и Скандинавския п-ов ще е облачно, дъждовно и ветровито. Слънчево ще е на Пиренейския п-ов и в Южна Франция. Над Централното Средиземноморие ще е облачно с кратки валежи. Над по-голямата част от Източна Европа ще е слънчево, а на юг и горещо.

Над Балканите ще е облачно и дъждовно. По-значителни валежи ще има над Западните Балкани. Слънчево ще е в Южна Гърция и крайните източни райони.

В Лондон и Париж ще е 23° и 26°. В Берлин и в Москва се очакват 28° и 23°. В Мадрид и в Рим ще е 36° и 32°. В Атина и в Белград ще е 35° и 31°, в Истанбул 32°. Най-горещата евростолица ще е Букурещ с 38°.

Във Ванкувър и Монреал ще е 21° и 22°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е 23° и 22°. В Лос Анжелис се очакват 29°, в Маями и в Мексико сити ще e 32° и 25°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще 13° и 30°. В Дубай и в Йерусалим ще е 41° и 35°. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Излекувани керкенези и мишелови полетяха на свобода

Десет керкенеза и два обикновени мишелова бяха пуснати на свобода в близост до Кремиковския манастир. “ Освободихме излекувани птици или излюпени от двойки, които не могат да продължат живота си сред природата ”, каза Христина Клисурова от..

публикувано на 17.08.24 в 17:05

Започва българо-американската летателна тренировка “Тракийско лято”

От днес до 29 август на територията на страната ни се провежда ежегодната съвместна българо-американска летателна тренировка “Тракийско лято”. Целта е да се повишат способностите и оперативната съвместимост на летателните екипажи от..

публикувано на 17.08.24 в 11:49

Престрелка с българи на остров Халкидики

В ранните часове в известен плажен бар на гръцкия остров Халкидики е имало кървав бой и стрелба, при които са ранени трима българи. Според гръцките медии единият от мъжете е тежко ранен в гърдите с огнестрелно оръжие, а другите са получили..

публикувано на 17.08.24 в 10:46