Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите в Аржентина ще се представят в панаир на чуждестранните дружества

Снимка: Българско дружество „Кирил и Методий“ , Комодоро Ривадавия

Българското дружество "Кирил и Методий" в град Комодоро Ривадавия, провинция Чубут, Аржентина, започна подготовка за своето кулинарно представяне по време на Панаира на чуждестранните дружества, който ще се проведе между 13 и 15 септември 2024 г. Председателят на сдружението Ценка Генова, съобщи за БТА, че подготвят 40 кг кисело зеле с бекон и свинско месо по рецепта на Хуан Станчев. 

Географски дружеството "Кирил и Методий" в Комодоро Ривадавия е най-южното българско сдружение в света. То е създадено през 1989 г., за да обедини потомците на преселили се в Аржентина през 30-те години на ХХ век българи. Към дружеството има учредени състав за български народни танци "Кирилчета", детска танцова група "Методиевчета" и вокално-инструментална формация "Орфей", които представят българската култура и традиции пред аржентинската общност. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Сънародници от Комодоро Ривадавия дефилират в традиционни български носии

Българското дружество “Кирил и Методий” от аржентинския град Комодоро Ривадавия се включва в панаирното дефиле на фестивала “Експо Турисмо” на 11 август, съобщиха от настоятелството на българското сдружение. На дефилето под мотото “Разходка по света с..

публикувано на 10.08.24 в 16:11
Снимка: Българско училище „Д-р Стамен Григоров“ - Женева

Българско училище в Женева празнува 40 години с конкурса "Приказки за киселото мляко"

Тазгодишното издание на конкурса "Приказки за киселото мляко" е посветено на 40-годишнината на Българското училище " Д-р Стамен Григоров" в Женева. Основната идея на конкурса е да стимулира творческия потенциал на всички родолюбиви..

публикувано на 10.08.24 в 09:05

Деца от общностите ни зад граница пресъздадоха чрез изкуство любимите си места в България

Близо хиляда деца от повече от 20 страни откликнаха на призива на Изпълнителната агенция за българите в чужбина с думи, четка или песен да разкажат за своето любимо място в България – там, където се чувстват най-щастливи. Пресъздавайки красотата на..

публикувано на 08.08.24 в 10:55