Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ искат оставка на вътрешния министър и бързо отиване на избори

Снимка: БГНЕС

Служебният вътрешен министър Калин Стоянов категорично трябва да бъде освободен. Призовавам президентът Румен Радев и служебният премиер Димитър Главчев да намерят формула, за да изберат някой приемлив и по най-бързия начин да отиваме на избори. За това призова на пресконференция лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов. 

"Вчера видях недопустими действия. Вътрешен министър с вдигнат юмрук пред президентството – недопустимо", аргументира се той. От ГЕРБ са категорични, че няма нарушение на Конституцията след отказа на президента Румен Радев да издаде указа за назначаването на служебния кабинет, предложен от Горица Грънчарова-Кожарева. Президентът отказа да подпише указ заради оставането в кабинета на Стоянов като вътрешен министър. 

"Държавата не може да става заложник на вътрешен министър", заяви Борисов. Според политика кандидатът за служебен премиер е постъпила много прибързано и е трябвало да представи на президента ново име за служебен вътрешен министър. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Отправиха послание към Камарата на представителите на САЩ за България

Конгресменът Джо Уилсън, републиканец от щата Южна Каролина, основател и съпредседател на конгресната Група за приятелство с България, отправи обръщение пред Камарата на представителите, посветено на страната ни. Това съобщи във Фейсбук..

публикувано на 08.08.24 в 13:52
Мария Габриел

Мария Габриел може да замени Мирча Джоана като зам.-генерален секретар на НАТО

Бившият български еврокомисар Мария Габриел може да стане зам.-генерален секретар на НАТО. Информацията за кандидатурата е потвърдена от София и от Брюксел, съобщи БГНЕС. Според българските медии Габриел има достатъчно международен опит, за да..

публикувано на 07.08.24 в 11:29

Временновластието става характерна черта на политическата ситуация в България

България се изправя пред седмите поред парламентарни избори за последните три години. Причината е, че за пореден път и трите проучвателни мандата, връчвани от президента на парламентарно представените партии, останаха нереализирани. Какво е..

публикувано на 06.08.24 в 12:15