Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подаден е жълт код за горещо време в 8 области на Източна България

Снимка: БГНЕС

В сряда на запад в страната ще е облачно и дъждовно с гръмотевици. Има условия за градушки. Над Източна България ще е предимно слънчево. Минималните температури ще са между 16° и 21°, в София 18°. Максималните ще са от 27° до 37°, в столицата 27°. 

По Черноморието ще е слънчево, със североизточен бриз. Температурите на въздуха ще са до 29°-32°. Морската вода е 28°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. 

Над планините ще е облачно и дъждовно с гръмотевични бури. На места в Централна Стара планина и Западните Родопи валежите ще са значителни и интензивни. Максималната температура на 1200 м надморска височина ще е до 23°, на 2000 м до 15°.

В четвъртък и петък ще е слънчево, след обяд над планините ще се заоблачава, където ще превали и прегърми. По Черноморието ще е слънчево.

В Европа над Великобритания, Скандинавския п-ов и централната част на континента ще е облачно и дъждовно. В Прибалтика и Алпите ще има и гръмотевични бури. Над Франция и Пиренейския п-ов ще е слънчево. Над Италия след обяд на север и на юг ще превали. Над Източна Европа ще е слънчево.

Над Балканите ще е облачно и дъждовно. Слънчево ще е в Южна Гърция.

В Лондон и Париж ще е 22° и 21°. В Берлин и в Москва се очакват 22° и 24°. В Мадрид и в Рим ще е 35° и 32°. В Атина и в Белград ще е 30° и 32°, в Истанбул 33°. Най-горещата евростолица ще е Букурещ с 37°.

Във Ванкувър и Монреал ще е 18°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е 21° и 18°. В Лос Анжелис се очакват 32°, в Маями и в Мексико сити ще e 32° и 25°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще 12° и 29°. В Дубай и в Йерусалим ще е 39° и 33°.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещините продължават и през първия почивен ден

В събота преди обед ще бъде предимно слънчево, а следобед над Западна и Централна България ще се развива значителна купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските райони и Дунавската равнина, ще има краткотрайни валежи от дъжд,..

публикувано на 16.08.24 в 19:05

Археолози откриха в стария Филипопол над 500 антични монети

Повече от 500 монети от различни епохи и златна заготовка за изработка на ювелирни изделия откриха археолози в Пловдив. Находките са от спасителни разкопки в подножието на Стария град близо до парадната Източна порта на античния Филипопол. В римската..

публикувано на 16.08.24 в 18:25

Проучват последиците за водата и видовете в Черно море от войната в Украйна

Първа експедиция ще анализира влиянието на войната в Украйна върху морската околна среда в българската акватория. Изследванията са по проекта SCIRENA II, който се изпълнява от Института за морски изследвания на Кралство Норвегия и Басейнова дирекция..

публикувано на 16.08.24 в 18:22