Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Софийската филхармония гостува на престижния музикален фестивал в Любляна

Снимка: Софийска филхармония

С музиката на Джон Уилямс Софийската филхармония и Националният филхармоничен хор гостуват на престижния музикален фестивал в Любляна на 22 август. Българските музиканти ще свирят под палката на маестро Найден Тодоров, който неведнъж е признавал, че  е един от любимите му композитори. 

Поканата за това участие е след изключително успешния концерт на оркестъра със същата програма в Скопие през пролетта на 2023 година, когато в залата са присъствали представители на фестивала. Публиката в Любляна ще чуе известните теми от филмите "Индиана Джоунс", "Сам вкъщи", "Хари Потър", "Списъкът на Шиндлер", "Извънземното" и "Супермен". Втората част на концерта е посветена изцяло на музиката от "Междузвездни войни".

Джон Уилямс е сред най-известните, награждавани и успешни композитори на нашето време с пет награди "Оскар", 20 награди "Грами", четири награди "Златен глобус" и много други.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Оркестърът за съвременна камерна музика Balkanicus

Музика от България звучи в престижния Bridge Chamber Music Festival в гр. Нортфийлд, щата Минесота

Оркестърът за съвременна камерна музика Balkanicus, ръководен от българския виолончелист Николай Коларов, участва днес, 20 август, в престижния Bridge Chamber Music Festival в гр. Нортфийлд, щата Минесота САЩ. Като специален гост на..

публикувано на 20.08.24 в 13:35

"Love Is Like"

Милена Цанова  е певица, която избягва да определя своите стилови предпочитания – това е така, защото намира гласа си за достатъчно различен, за да може да обединява всичко, което тя прави като изкуство. От малка свири на пиано, после на китара, в..

публикувано на 20.08.24 в 10:15

"Цвят лилав"

Sofia Summer Fest – Underground Edition, част от летния фестивал на София, се открива тази вечер. Това ще се случи с концерт, в който ще чуем две певици, белязали с песните си българската музика на прага на новото хилядолетие – Ирина Флорин и Тони...

публикувано на 19.08.24 в 10:15