Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Софийската филхармония гостува на престижния музикален фестивал в Любляна

Снимка: Софийска филхармония

С музиката на Джон Уилямс Софийската филхармония и Националният филхармоничен хор гостуват на престижния музикален фестивал в Любляна на 22 август. Българските музиканти ще свирят под палката на маестро Найден Тодоров, който неведнъж е признавал, че  е един от любимите му композитори. 

Поканата за това участие е след изключително успешния концерт на оркестъра със същата програма в Скопие през пролетта на 2023 година, когато в залата са присъствали представители на фестивала. Публиката в Любляна ще чуе известните теми от филмите "Индиана Джоунс", "Сам вкъщи", "Хари Потър", "Списъкът на Шиндлер", "Извънземното" и "Супермен". Втората част на концерта е посветена изцяло на музиката от "Междузвездни войни".

Джон Уилямс е сред най-известните, награждавани и успешни композитори на нашето време с пет награди "Оскар", 20 награди "Грами", четири награди "Златен глобус" и много други.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Джаз под звездите" на Камен бряг

Скалите над село Камен бряг, недалеч от Каварна, за десети път стават сцена за Фестивала "Джаз под звездите". Тази година той се провежда на 19 и 20 юли, като първата вечер почитателите на джаза ще се насладят на изпълненията на саксофонистката..

публикувано на 19.07.24 в 15:25
Керана и космонавтите

"Толкоз мога"

За пета поредна година Sofia Summer Fest – летният фестивал на София – ще предложи незабравими изживявания в разгара на лятото. В Южния парк, в най-горещите 30 дни от сезона, жителите и гостите на столицата ще имат възможност да се насладят на театър,..

публикувано на 17.07.24 в 10:15

"Ново сърце (акустична версия)"

В разгара на горещото лято Любо Киров не спира да твори. Скоро след премиерата на албума му "Ново сърце"и появата на негов концерт в платформата HBOMax,  певецът даде старт на своето национално турне ( "Ново турне 2024"). Турнето на  Любо..

публикувано на 16.07.24 в 10:15