Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България иска от ЕС защита срещу прекомерния внос на яйца от Украйна

Снимка: bfsa.egov.bg

България иска от Еврокомисията да задейства защитен механизъм за българските производители на яйца заради прекомерен внос от Украйна, съобщи министърът на земеделието и храните Георги Тахов. На среща с представители на Асоциацията за промишлено птицевъдство Тахов припомни, че е направил първата крачка в защита на производителите, като данни за ситуацията в сектора е представена от него пред Съвета на министрите в Брюксел.

В резултат на общите усилия на няколко държави членки е въведен защитен механизъм за активиране на тарифна квота, извън която се прилага мито по вноса на яйца от Украйна. Той посочи, че за да се наложат мерките за защита, е нужно Брюксел в срок до 4 месеца да направи оценка за състоянието на пазара в ЕС или на пазара на една или няколко държави членки за съответните продукти.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

2/3 от българите подкрепят демокрацията и членството в ЕС

20,8% от българите искат да живеят при авторитарна власт, други 10% са привърженици на комунизма, показва последното проучване на агенция "Алфа рисърч", поръчано от Фондация за хуманитарни и социални изследвания – София. 64 на сто от запитаните подкрепят..

публикувано на 21.08.24 в 12:01

Патриарх Данаил се застъпи пред посланика на САЩ за религиозната свобода в Украйна

В сградата на Светия синод българският патриарх Даниил прие посланика на САЩ в България Кенет Мертен, предаде БТА. Срещата е по искане на американския дипломат. Патриарх Даниил е изтъкнал дългогодишното ползотворно сътрудничество между православната..

публикувано на 21.08.24 в 09:30

Подаден е жълт код за горещо време в 8 области на Източна България

В сряда  на запад в страната ще е облачно и дъждовно с гръмотевици. Има условия за градушки. Над Източна България ще е предимно слънчево. Минималните температури ще са между 16° и 21°, в София 18°. Максималните ще са от 27° до 37°, в столицата 27°...

публикувано на 20.08.24 в 19:05