Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Тараклия обучават българските младежи да разпознават фалшивите новини

Снимка: БТА

В центъра "Васил Левски" в Тараклия се провежда курс за младежи за борба с дезинформацията и фалшивите новини. Целта е да се развият умения за проверка на факти и да се повиши осведомеността на българската младеж от район Тараклия за перспективите в евроинтеграцията на Молдова. Проектът предвижда също предоставяне на оборудване на младежкия център "Васил Левски", което ще позволи на младежите трайно да провеждат предавания на живо и да записват подкасти.

Обучението води журналистът и директор на тараклийското онлайн издание tuk.md Ангелина Гайдаржи. Тя ще обучи участниците да анализират информацията, да проверяват източниците и да разпознават признаците на фалшиви новини. Освен това младите хора ще се научат да разработват контент и създават подкасти за проверка на фактите и противодействие на дезинформацията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Работата в Бундестага ми позволи да натрупам много полезен опит

Животът зад граница не е нещо необичайно за сънародника ни Марин Йотов. Спокойно можем да кажем, че той е един своеобразен гражданин на света, тъй като за своите 34 години вече е живял в няколко европейски столици. В момента живее и работи в..

публикувано на 19.08.24 в 08:45

Картина на българче от Лондон намери дом на остров Света Анастасия

Александър Георгиев е едва 14-годишен, когато участва в първото Международното младежко биенале "Българските следи по света – с палитра, камера и слово" в Рим. Събитието, проведено през 2021/2022 г., преминава с голям успех, а картината..

публикувано на 17.08.24 в 05:05

Ученици от неделни училища в Италия издадоха атлас за св. св. Кирил и Методий

Ученици от три български училища в Италия създадоха първия по рода си атлас за светите братя Кирил и Методий. Проектът се реализира по Националната програма "Неразказните истории на българите" на Министерството на образованието, съобщи пресцентърът на..

публикувано на 16.08.24 в 15:48