Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Витоша Рън" – от центъра на София до Черни връх тази неделя

Снимка: stolica.bg

Част от най-добрите ни планински бегачи ще атакуват тази неделя 13-годишните рекорди за скоростно изкачване на Витоша. Топ атлетите ще се опитат да преминат разстоянието от центъра на София до Черни връх за по-малко от 1.36:45 ч. и 1.54:30 ч. съответно при мъжете и жените. Събитието е част от големия спортен празник, организиран за поредна година от Столична община, Български туристически съюз, Природен парк "Витоша" и Сдружение "Маратон" по повод 129 години организирано туристическо движение в България.

Точно в 9.00 ч. на 25 август малко преди Моста на влюбените до НДК ще бъде даден старт на традиционното планинско бягане "Витоша Рън – от НДК до Черни връх" - 18-километров маршрут със 1734 м сумарна положителна денивелация. 

По същото време към витошкия първенец ще потеглят два лъчеви похода от хижа "Алеко" и Златните мостове, а третият от с. Железница тръгва в 7.30 часа. На самия Черни връх любителите на планината ще ги очаква Национален туристически събор.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Правителството подкрепи производство на соларни панели, ще ги изнасяме за Германия и Холандия

Министерският съвет одобри Меморандум за разбирателство между правителството на България и "Смарт Солар Технолоджис" АД за изпълнение на приоритетен инвестиционен проект "Завод за производство на соларни панели и клетки". Проектът ще се реализира в с...

публикувано на 21.08.24 в 13:47

Изложба в София ще представи изкуство, спасено от войната в Украйна

На изложба в Националната галерия - Двореца в София от 11.10.2024 г. до 19.01.2025 г. ще бъдат представени движими културни ценности (49 живописни произведения), собственост на Националния художествен музей на Украйна в гр. Киев и на музеите в градовете..

публикувано на 21.08.24 в 13:37

Летните пожари и сушата изискват спешни действия от страна на институциите

Лятото на 2024 г. година ще бъде запомнено с продължилите близо два месеца горещини, опустошителни пожари и безводие, обхванало почти цялата страна. А според данните на Европейската система за горски пожари, базирани на спътникови изображения, от..

публикувано на 21.08.24 в 12:20