Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В България се събират шампиони от световните бойни подиуми

Снимка: БНР Бургас

Бургас е домакин на грандиозна галавечер, която събира на едно място десетки шампиони в бойните спортове. Престижната световна ММА организация провежда в събота, 24 август, състезания от веригата BRAVE 86, като за тях идват едни от най-големите имена от световните подиуми. В зала "Арена Бургас" те ще се изправят срещу топ бойците на България. Сред тях са олимпийският шампион по класическа борба от Париж 2024 Семен Новиков, Благой Иванов-Багата, Кубрат Пулев, световните шампиони по самбо Румен и Росен Димитрови. Ще участват и самбисти от различни поколения, световни и европейски шампиони по карате, кикбокс, медалисти по бразилско жиу-жицу и др. За зрелищното събитието пристигат и много ВИП гости от цял свят.

В залата ще присъства и Георги Мърков - олимпийският ни шампион от летните игри в Мюнхен 1972 г. Той става известен още и с това, че по време на европейското първенство в Швеция през 1984 г. е треньор в националния тим. По време на схватка човек излиза с букет цветя на тепиха, а зад тях крие карабина. Настава суматоха и само Георги Мърков запазва самообладание. Напада в гръб терориста и му избива оръжието. За тази смела постъпка е удостоен с награда от ЮНЕСКО и Световната федерация по борба.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Фестивалът на носията в Жеравна съживява българския дух от старо време

Народни песни и танци събират любителите на българския фолклор на поредното издание на Фестивала на носията в Жеравна. Тази година събитието ще се проведе в дните от 23 до 25 август. "Облекли народни носии и прекрачили век и половина назад, в..

публикувано на 23.08.24 в 06:15

Археолозите откриха богато погребение на тракийски войн от римската епоха

Ценни и уникални археологически находки са разкрити при разкопки в землището на тополовградското село Капитан Петко войвода, съобщи БТА. Археолозите под ръководството на Даниела Агре са се натъкнали на вероятна гробница на тракийски аристократ на римска..

публикувано на 22.08.24 в 14:34

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 14

В брой 14 на предаването слушайте : Един българин в Бундестага. Има ли интерес към политическа кариера в България? – интервю с 34-годишния Марин Йотов, съветник в германския парламент; Среща с Бианка Белова – един от най-успешните и..

публикувано на 22.08.24 в 12:00