Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПП внася проектозакон за отмяна на определението за нетрадиционна сексуална ориентация

Снимка: БГНЕС - архив

“Продължаваме промяната” ще внесе през следващата седмица проект за промяна на Закона за предучилищното и училищното образование, с който да бъде отменено наскоро приетото определение за нетрадиционна сексуална ориентация. Гласуваните текстове забраняват пропагандата в системата на образованието на идеи, свързани с нетрадиционна сексуална ориентация и определяне на полова идентичност, различна от биологичната.

Според партията с промяната в закона започва опасен процес към фашизъм в страната ни. “С действия в парламента ще противодействаме на черните списъци към българските учители”, се казва в позицията на ПП.

Междувременно стана ясно, че варненската Окръжна прокуратура се е самосезирала по повод публикувания списък от местната организация на “Възраждане” с имената 26 учители, обявили се срещу поправката в закона. “Настояваме за гаранции, че тези лица няма да вършат противозаконна пропаганда спрямо децата на Варна! Родителите могат да поискат обяснение от директорите на училищата, където паразитират въпросните джендъри”, пише в публикацията на партията в социалните мрежи, която впоследствие беше изтрита.

Според ПП пропаганда в училищата няма и всяко съдържание, което стига до учениците, най-напред се одобрява от Министерството на образованието и науката.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Преводачката Джорджа Спадони разказва за срещите си с българската литература и възприятието ѝ в Италия

Нова поредица събития "Преводачески далекоглед", организирана от "Къща за литература и превод", ще ни представи срещи с преводачи от български на други езици и техния поглед върху българската литература. Днес от 18 часа българско време на страницата на..

публикувано на 22.08.24 в 06:30

Ще е топло, слънчево, със следобедни заоблачавания и валежи

В четвъртък  ще е слънчево с облачност в следобедните часове предимно в планините. Там и на места в Дунавската равнина и Горно-Тракийската низина ще превали и прегърми. Минималните температури ще са между 16° и 22°, в София 17°. Максималните ще са от..

публикувано на 21.08.24 в 19:05

Правителството подкрепи производство на соларни панели, ще ги изнасяме за Германия и Холандия

Министерският съвет одобри Меморандум за разбирателство между правителството на България и "Смарт Солар Технолоджис" АД за изпълнение на приоритетен инвестиционен проект "Завод за производство на соларни панели и клетки". Проектът ще се реализира в с...

публикувано на 21.08.24 в 13:47