Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илияна Йотова:

Президентът няма да назначи служебен кабинет с вътрешен министър Калин Стоянов

Илияна Йотова
Снимка: БТА

Димитър Главчев има втора възможност да представи кабинет, който да направи честни и прозрачни избори и да имаме ново правителство след няколко месеца, заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, която участва в честванията на Шипка по повод 147-ата годишнина от Шипченската епопея. В понеделник служебният премиер трябва да предложи на държавния глава проект на нов служебен кабинет, който да оглави.

Изборите се отлагат, президентът не прие кабинета “Кожарева”

Отказът на президента да подпише указ за назначаване на служебно правителство е в съответствие с правомощията му

На въпрос дали президентът Румен Радев отново няма да подпише указа за назначаване на правителство, ако в него присъства вътрешният министър Калин Стоянов, вицепрезидентът отговори: “Какъв е смисълът предишния път да откаже с много ясни и категорични аргументи защо не подписва указа, а да го направи втория път.”

Илияна Йотова подчерта, че с действията си от последните дни Калин Стоянов е показал, че се стреми към политическа кариера и няма как такъв човек да проведе честни избори. “Ние оставяме всичко в ръцете на Димитър Главчев и ще видим резултата в понеделник”, каза още тя в отговор на въпрос дали има фигура, която да заеме поста вътрешен министър.

Вицепрезидентът изрази надежда, че предсрочните избори ще се проведат на 27 октомври т.г.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изборите се отлагат, президентът не прие проектокабинета “Кожарева”

Президентът Румен Радев не прие оставането на Калин Стоянов за министър на вътрешните работи и отказа да подпише указ за назначаване на служебно правителство, начело с Горица Грънчарова - Кожарева. Държавният глава поиска от номинираната за..

обновено на 19.08.24 в 16:24

Дезинформация е, че Горица Кожарева няма да успее да състави кабинет

Вицепрезидентът Илияна Йотова изрази надежда, че номинираната за служебен министър-председател Горица Кожарева ще успее да представи състав на правителство. По думите й, друго твърдение, писание и внушение е дезинформация . Попитана какво ще се..

публикувано на 18.08.24 в 09:07

Депутати предлагат да има камери в асаньорите и кулоарите на НС заради случаите на насилие

Депутати от ПП-ДБ и от разпадналата се парламентарна група на “Величие” внесоха проект на решение за поставяне на камери за видеонаблюдение в асансьорите и вътрешните коридори на Народното събрание. Целта е да бъде гарантирана сигурността на народните..

публикувано на 17.08.24 в 09:56