Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП ще се яви на изборите в обединение с 20 партии

Атанас Зафиров
Снимка: БТА / Снимка: БТА

Двайсет леви формации ще подпишат до края на следващата седмица коалиционно споразумение за общо явяване на следващите парламентарни избори, съобщи изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров. Той поясни, че партията му е в напреднал стадий на преговори и се правят последни уточнения за състава на коалицията.

До момента са 20 политически субекта, водят се разговори с още няколко партии от ляво и ляво-център на политическото пространство. Времето е точно разчетено съобразно графика за предстоящите парламентарни избори”, заяви Атанас Зафиров.

В последното Народно събрание БСП е представена в коалиция с няколко малки леви формации под името “БСП за България”.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

В Турция ще взимат пръстови отпечатъци на пристигащите чужденци Турските власти планират да взимат пръстови отпечатъци на чужденците, пристигащи в страната. Това съобщи министърът на вътрешните работи Али Йерликая пред..

публикувано на 16.08.24 в 10:50

Делян Пеевски: Актуалната тема е защо се бави процедурата за служебния кабинет

По повод журналистически въпроси относно упреците на ПП-ДБ и “Възраждане”, че използва прокуратурата като бухалка по случая с проверката срещу Румен Гайтански – Вълка, съпредседателят на ДПС Делян Пеевски попита на свой ред защо прокуратурата не прави..

публикувано на 15.08.24 в 13:21

Бойко Борисов призова политиците да смекчат тона

“По начина, по който в момента се държат всички политически партии, спокойно можем да говорим за следващите осми избори”, коментира пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. През последните три години у нас са проведени шест предсрочни парламентарни..

публикувано на 15.08.24 в 11:13