Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приморско приключва сезона с 30% ръст на туристите

Снимка: primorsko.bg

Курортният град Приморско е домакин на Черноморския форум 2024, където най-успешните компании и общини в Черноморския регион ще бъдат отличени на официална церемония, на 6 септември 2024 г. в центъра на града. За девета поредна година Черноморските награди ще представят най-успешните примери за развитие на морския ни регион, отбелязват в прессъобщение организаторите на форума Global Media и VIP COMMUNICATION, които са част от международната платформа за сътрудничество – Global Leaders. Домакинът на форума Приморско отчита рекорден ръст от 30 % на туристите през настоящия сезон.

Освен красива природа и богато културно-историческо наследство, тази година туристите на община Приморско, се докоснаха до богатата културна и разнообразна програма на "Prim fest", което се отрази както на имиджа на курорта, така и на местните жители и търговци. 

Бяха ремонтирани главни улици, подходи към плажове, крайбрежни алеи, парково устрояване, променя се и обликът на временните търговски обекти. Планирано е изграждането на инфраструктурни обекти, които се очаква да подобрят средата в черноморския град. Освен това трите черноморски общини – Приморско, Созопол и Царево, обмислят изграждането на четирилентов път, разширяване на ГКПП "Малко Търново", както и развитие на екологичен и културен туризъм в региона, целогодишни полети към водещи дестинации от и до летище Бургас. Обмисля се и морски транспорт за по-добра свързаност и популяризиране на черноморските дестинации.

Община Приморско участва ежегодно в най–популярните туристически изложения както в България, така и в чужбина, а традиционните туристически пазари, освен българския, са чешки, полски и словашки. Рекламира се и на испанския, скандинавския и други пазари.
Новият кмет на града Иван Гайков, който е местен жител, отбелязва, че близостта му с хората дава своя резултат, тъй като се наблюдава сериозен спад в напрежението и недоверието към работата на общинска администрация. Според него това, че познава града и общува с хората му дава възможност да взема решения, изцяло намиращи приложение в развитието на общината.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Киево-Печорската лавра в Киев, една от най-големите светини на православието в Украйна

Защитници на каноничната УПЦ в Украйна издигнаха глас в защита на православието

Решението на украинската Върховна рада да обяви извън закона Украинската православна църква (УПЦ) събра представители на различни поместни църкви, които издигнаха глас срещу гоненията на православни в Украйна. В пресконференция в..

публикувано на 26.08.24 в 14:43

От 2001 г. в България има приета Програма за борба със сушата, но мерките в нея не се спазват

Няма точна статистика какъв ще е броят на изпепелените от пожари горски масиви у нас през това лято. По данни на Европейската информационна система за горски пожари в България се случват около 600 подобни инцидента всяка година. Ежегодно те засягат..

публикувано на 26.08.24 в 10:40

Морският курорт "Албена" отпразнува 55-ата си годишнина

Ваканционно селище "Албена" посрещна 55-я си рожден ден с 11 000 туристи, съобщи БТА. Най-много са гостите от Скандинавския полуостров, нараства броят и на французите, чехите и поляците. Българските и румънските туристи са запазили нивото на..

публикувано на 26.08.24 в 10:28