Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивал на виното и фермерските деликатеси разбужда сетивата на гурманите в Плевен

Снимка: Time for Wine Festival

Фестивал на виното и фермерските деликатеси ще се проведе от днес до 1 септември в двора на Регионален исторически музей - Плевен. Очакваниата са за незабравимо изживяване с най-доброто от българското вино и млечни и месни деликатеси от Северна България.

Като изтънчена част от програмата на фестивала "Time for Wine - Плевен 2024" в първия ден на форума Институтът по лозарство и винарство – Плевен към Селскостопанска академия организира "Открит ден", посветен на червения винен сорт Рубин. Представянето на сорта ще бъде съпътствано с дегустация на вина от различни производители. Може да бъде опитан и новият български сладолед по италианска технология с вина от грозде сортове "Плевенска роса", "Рубин", "Врачански мискет" и "Гъмза".

На ежегодната си изложба научното звено на Селскостопанската академия, съвместно с Аграрния университет - Пловдив, Института по земеделие и семезнание "Образцов чифлик" и Института по земеделие - Кюстендил, ще представи традиционни и нови десертни сортове грозде.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димово

Въпреки обещанията на политиците, българският Северозапад е все така беден

Северозападна България се свързва в представите на повечето хора с дивата природа, невероятно красивите гледки и богатото историческо наследство, което прави региона златна мина за културен и еко туризъм. Но това райско кътче на страната ни има и..

публикувано на 29.08.24 в 10:20

Световен шампионат по фолклор разтърсва Черноморието ни

XIV Световен шампионат по фолклор "World folk 2024" се провежда на българското Черноморие. Същинското откриване на събитието, което има състезателен характер е от 19.30 часа на 29 август в Несебър. Състезателната програма продължава до последния ден на..

публикувано на 29.08.24 в 07:10

Отново валежи, на места интензивни и с гръмотевици

В четвъртък, 29. август, преди обяд над Източна България, а след обяд и в останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места в Лудогорието и планинските райони ще има краткотрайни, временно интензивни..

публикувано на 28.08.24 в 19:45