Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици ще се обучават по проекта “Ние сме бъдещето на Босилеград”

Снимка: glaspress.rs

Културно-информационният център “Босилеград” подготвя възпитателно-образователен проект за ученици, който се нарича “Ние сме бъдещето на Босилеград”. Проектът ще започне още в началото на септември, а заниманията ще се провеждат в следобедните часове и през почивните дни.
Целта е децата и младежите да бъдат възпитавани в нравствени ценности и добродетели, развитие на физическа и здравна култура, спортсменско поведение. За целта те ще посещават работилници по изобразително и музикално изкуство, ще научават как да опазват народните обичаи и традиции, ще бъдат насърчавани да творят, да опазват околната среда, да се предпазват от възможни зависимости.



В рамките на проекта е предвидена еднодневна екскурзия до Кюстендил, където децата ще разгледат знаменитостите на града, а на финала ще участват в детско парти.

Проектът се финансира по Програмата за подкрепа на организации на български общности в Република Албания, Република Сърбия, Република Косово, Украйна и Република Молдова и на граждани на Република Северна Македония с българско самосъзнание чрез българското Министерство на външните работи.


Вижте също:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

За трета поредна година деца от Кюстендил ще рисуват върху фасада в Босилеград

"Стените, които ни свързват" е мотото, върху което разсъждават младите артисти от Кюстендил, докато творят по фасадите на сградите и къщите на Босилеград (Сърбия). През изминалите 2 години учениците от школата на "Новите майстори" успешно..

публикувано на 30.07.24 в 09:05

Лятното училище по български език в Тирана приключи с добри чувства и прекрасни спомени

Приключи Лятното училище по български език в Тирана. Това бяха няколко седмици, изпълнени с много нови знания. Участниците разшириха познанията си по български език, но и се докоснаха по-близо до българската култура и традиции. Това се случи..

публикувано на 29.07.24 в 10:50
Елена Ганева-Роблес

Българите в чужбина допринасят за по-различния мироглед в родината си

От 22 до 24 юли в София и Благоевград се провежда годишната конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина (АБУЧ). Организацията има повече от 250 членове - юридически и физически лица, развиващи просветна дейност в Европа, Азия,..

публикувано на 20.07.24 в 10:38