Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С концерт на Васил Петров се открива 20-ия “Есенен салон на изкуствата” в Пловдив

Снимка: "Есенен салон на изкуствата"

“Есенният салон на изкуствата” – обединяващ музика, театър, танц, литература, изложби, ще се състои за двайсета поредна година в Пловдив. Откриването ще бъде тази вечер на Античния театър в Стария град с концерт “30 години в музиката” на Васил Петров.

В рамките на Салона публиката ще се наслади и на множество фестивали, сред които “Сцена на кръстопът”, PolineROOOCK festival, Пловдив Джаз Фест, “Синелибри”, както и традиционните Празници на Стария град 2024.

Днес се откриват също Националните есенни изложби, които ще продължат до края на септември в експозиционните пространства на Балабановата къща, Къща Хиндлиян и Градската художествена галерия в Старинния Пловдив.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

София през 70-те в уникални архивни кадри

Как е изглеждала София през 70-те години на миналия век? Отговор на този въпрос дава фотоизложбата "Спирка София ’70" с архивни снимки от известния български фотограф Панайот Бърнев. Експозицията ще отвори врати в столичната галерия Dot Sofia на 3..

публикувано на 01.09.24 в 08:25

"Аполония" празнува 40 години от създаването си

Броени години преди да усетим полъха на свободата, достигнал и до нас с рухването на Берлинската стена, музиканти, художници, писатели, театрали се изявяват за първи път на сцените на фестивала "Аполония" в Созопол. Известната по онова време с..

публикувано на 26.08.24 в 10:10

"Тракийски мистерии" представя бита, културата и вярванията на древните ни предци

Фестивалът "Тракийски мистерии" за четвърти път ни връща хилядолетия назад по нашите земи с възстановки, в които зрителите не просто се докосват до ритуалите, бита и вярванията на древни племена, но с помощта на художествени похвати стават..

публикувано на 23.08.24 в 09:30