Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новата седмица започва без горещини

Снимка: БТА

В понеделник ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има отново над източната половина от страната и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток, в Североизточна България – от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 28° и 33°, в София – около 28°.

В планините ще преобладава слънчево време. Следобед ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток, по високите части – от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 21°, на 2000 м – около 14°.

Над Черноморието преди обед облачността ще бъде по-често значителна, главно по южното крайбрежие с валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Следобед облачността ще започне да се разкъсва и намалява до предимно слънчево време. Максималните температури ще бъдат между 25° и 28°, а на морската вода – 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

На Балканите преди обед ще бъде предимно слънчево. Над западната акватория на Черно море облачността ще бъде значителна и на места в източните райони от полуострова ще превалява. Следобед ще има временни увеличения на облачността, но почти без валежи.

В Букурещ и Белград ще бъде 33 градуса, в Атина – 32, в Истанбул – 28.

В Шотландия, Великобритания, Бискайския залив, на места във Франция и Скандинавския полуостров ще вали дъжд. Във Финландия и Европейска Русия ще преобладава слънчево време, докато над Прибалтика, Беларус и Украйна облачността ще бъде предимно значителна, но без валежи. Временни увеличения на облачността и превалявания от дъжд ще има в района на Алпите. В Централна Европа и по-голямата част от Средиземноморието ще бъде предимно слънчево.

В Рим ще бъде 33 градуса, във Виена – 32, в Мадрид – 31, в Москва – 28, в Мюнхен – 27, в Париж – 26, в Санкт Петербург – 23, в Стокхолм – 17.

В Кейптаун ще бъде 27 градуса, в Ню Йорк – 25, в Чикаго – 23, в Мелбърн – 13.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Евростат: 44% от българите не могат да си позволят едноседмична почивка извън дома

България заема второ място след Румъния сред страните в Европейския съюз по фактора “Неспособност на хората да си позволят едноседмична годишна почивка извън дома” на Евростат. Данните показват значителни неравенства и дисбаланси във възможностите на..

публикувано на 31.08.24 в 11:12

Еколагер край Шабла разкрива тайнствения свят на пчелите

Село Езерец в община Шабла е домакин на еколагер с участието на педагози, аниматори, еколози и младежи от цялата страна. Младите хора опознават тайнствения свят на пчелите. В рамките на четири дни – до 1 септември, те се обучават как да изработват..

публикувано на 31.08.24 в 08:45

Световно първенство по шоу програми латино танци привлича публиката в Бургас

Бургас се превръща в голям дансинг, на който единайсет танцови двойки от осем държави днес ще се борят за шампионската титла на Световното първенство по шоу програми латино танци. Сред тях са последните златни медалисти от Грузия и подгласниците..

публикувано на 31.08.24 в 08:25