Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Петков отрече евентуално разцепление в коалицията ПП-ДБ

Кирил Петков
Снимка: БТА

Мили мои медийни бухалки, платени анализатори, корумпирани души, умрели от страх, няма как да ви се сбъдне тази мечта за разделение в нашите редици.” С това обръщение във фейсбук страницата си съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков отрече евентуално разцепление в коалицията ПП-ДБ.

Когато всички медии, близки до Делян Пеевски, прокламират разцепление в нашите редици, когато всички наши политически опоненти мечтаят демократичната общност да не е единна, когато всички корумпирани играчи стискат палци да им се размине, е, точно тогава ще ги разочароваме”, заявява още политикът. Той изтъква, че заедно с партньорите си са по-силни, както и че не междупартийни различия, а реални решения трябват на избирателите и на всички българи.

Според Кирил Петков гласоподавателите очакват след изборите да има редовно правителство, заплатите и пенсиите да се качват по-бързо от цените, да се повиши качеството на образованието и на здравеопазването, справяне с проблема с безводието, постигане на справедливост.

Преди два дни Националният съвет на партия “Да, България” – част от коалицията ПП-ДБ, възложи на Изпълнителния съвет да проведе още един кръг разговори с партньорите си и след това да реши под каква форма да участва на предстоящите избори.  


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Депутати предлагат да има камери в асаньорите и кулоарите на НС заради случаите на насилие

Депутати от ПП-ДБ и от разпадналата се парламентарна група на “Величие” внесоха проект на решение за поставяне на камери за видеонаблюдение в асансьорите и вътрешните коридори на Народното събрание. Целта е да бъде гарантирана сигурността на народните..

публикувано на 17.08.24 в 09:56

Парламентът може да заседава извънредно за клетва на новия служебен кабинет

Служебният кабинет с премиер Горица Грънчарова-Кожарева може да положи клетва на извънредно заседание на парламента във вторник. Това съобщи от парламентарната трибуна председателстващият заседанието Йордан Цонев: "Вероятно ще има извънредно заседание..

публикувано на 16.08.24 в 17:22

По съседски: Събития с балкански адрес

В Турция ще взимат пръстови отпечатъци на пристигащите чужденци Турските власти планират да взимат пръстови отпечатъци на чужденците, пристигащи в страната. Това съобщи министърът на вътрешните работи Али Йерликая пред..

публикувано на 16.08.24 в 10:50