Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП изключи лидера си в оставка Корнелия Нинова

Корнелия Нинова
Снимка: БГНЕС

Националният съвет на БСП изключи лидера в оставка Корнелия Нинова заедно с още трима досегашни членове на партията - Георги Свиленски, Иван Ченчев и Крум Дончев. Решението е взето със 105 гласа “за”, 16 “против” и 4 “въздържали се”.

Симпатизанти на лидера в оставка Корнелия Нинова протестират пред централата на БСП

През седмицата Корнелия Нинова предизвика остра реакция в БСП, обявявайки, че е упълномощила Свиленски и Ченчев да регистрират партията за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври т.г. Според временното ръководство обаче това трябва да направи Атанас Зафиров, който временно застана начело след оставката на Корнелия Нинова заради провала на последните избори за Народно събрание.

За края на моята оставка трябваше да свикват конгрес, голяма грешка, че не го направиха. Не разбирам – хем: “Махай се, хем не искат конгреса”. Уплашиха се от конгреса”, коментира пред журналисти Корнелия Нинова. По-рано днес тя предложи да бъде свикан партийният конгрес на 28 септември т.г. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ахмед Доган

Прокуратурата се заема с казуса с имотите на Ахмед Доган

В рамките на месец прокуратурата трябва да извърши проверка по казуса с имотите, свързани с почетния председател на ДПС Ахмед Доган, в столичния квартал “Бояна” и в парка “Росенец”. Причината за това е твърдението на бившия транспортен министър Данаил..

публикувано на 31.08.24 в 09:04

По съседски: Събития с балкански адрес

Сърбия купува от Франция изтребители "Рафал" за 2,7 милиарда евро Срещу сумата от общо 2,7 милиарда евро Сърбия ще купи от френската компания "Дасо Авиасион" (Dassault Aviation) 12 нови изтребителя "Рафал" – 9 едноместни и 3 двуместни. Това..

публикувано на 30.08.24 в 10:25

България трябва да представи своите кандидати за еврокомисар

На 30 август изтича срокът, в който страните-членки на ЕС могат да посочат своите кандидати за еврокомисари. България трябва да изпрати две номинации – на мъж и на жена. На 27 август в писмо до партиите в парламента служебният премиер Димитър..

публикувано на 30.08.24 в 07:15