Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП изключи лидера си в оставка Корнелия Нинова

Корнелия Нинова
Снимка: БГНЕС

Националният съвет на БСП изключи лидера в оставка Корнелия Нинова заедно с още трима досегашни членове на партията - Георги Свиленски, Иван Ченчев и Крум Дончев. Решението е взето със 105 гласа “за”, 16 “против” и 4 “въздържали се”.

Симпатизанти на лидера в оставка Корнелия Нинова протестират пред централата на БСП

През седмицата Корнелия Нинова предизвика остра реакция в БСП, обявявайки, че е упълномощила Свиленски и Ченчев да регистрират партията за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври т.г. Според временното ръководство обаче това трябва да направи Атанас Зафиров, който временно застана начело след оставката на Корнелия Нинова заради провала на последните избори за Народно събрание.

За края на моята оставка трябваше да свикват конгрес, голяма грешка, че не го направиха. Не разбирам – хем: “Махай се, хем не искат конгреса”. Уплашиха се от конгреса”, коментира пред журналисти Корнелия Нинова. По-рано днес тя предложи да бъде свикан партийният конгрес на 28 септември т.г. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Атанас Запрянов

Министър Атанас Запрянов е готов да продължи работата си в новия служебен кабинет

Военният министър Атанас Запрянов потвърди пред журналисти, че ще приеме да остане на поста, ако му бъде предложено, и в следващия служебен кабинет. “ Основен дългосрочен приоритет в следващия служебен мандат ще бъде личният състав – ще разработим..

публикувано на 24.08.24 в 15:09
Илияна Йотова

Президентът няма да назначи служебен кабинет с вътрешен министър Калин Стоянов

Димитър Главчев има втора възможност да представи кабинет, който да направи честни и прозрачни избори и да имаме ново правителство след няколко месеца , заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, която участва в честванията на Шипка по..

публикувано на 24.08.24 в 13:17
Илхан Кючюк

Евродепутат сезира ЕК за тенденциозни проверки срещу управлявани от ДПС общини

Евродепутатът Илхан Кючюк отправи писмени въпроси към Европейската комисия по повод информация за масови и тенденциозни проверки от страна на ГДБОП, Антикорупционната комисия, НАП и други държавни органи в общини, управлявани от ДПС, както и в..

публикувано на 24.08.24 в 11:35