Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проливни дъждове отново наводниха Царево

Снимка: bntnews.bg

Част от къмпинг "Нестинарка" в Община Царево отново е наводнен, заради проливните дъждове по Южното Черноморие. Метеорологичната обстановка вече се нормализира и няма данни за пострадали, съобщи БНР Бургас. На няколко места интензивните валежи са наводнили частни имоти, има изровени изкопи на ВиК и частични проблеми с уличното осветление.

След обилните наводнения, които отнеха човешки животи миналата година, Община Царево подаде документи за помощ от държавата за моста и дерето около него, които бяха отнесени при приливната вълна, но финансиране не беше отпуснато. Общата сума, която е заявена е около 35 млн. лв.


Община Царево ще подготви нови документи за цялостна корекция на реката около плаж Нестинарка. Отново ще бъде повдигнат въпросът за средствата от бедствието през 2023 г., както и за необходимостта от допълнително финансиране за корекция на дерета, речни корита и възстановяване на разрушена инфраструктура.„
Вижте още:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Европейски конгрес по горска педагогика се провежда на Юндола

От днес страната ни е домакин на XVIII-тия Европейски конгрес по горска педагогика. Четиридневният форум ще се проведе в базата на Учебно-опитното горско стопанство “Георги Ст. Аврамов” – Юндола, под мотото: “Европейските гори, засегнати от пожари,..

публикувано на 02.09.24 в 07:00

Изпращат българския контингент в Косово с тържествен ритуал

Българският военен контингент ще бъде изпратен днес с тържествен ритуал за участието си в операцията на Стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR) в състава на Регионалното командване “Запад”. Ритуалът ще се състои в Асеновград с участието на..

публикувано на 02.09.24 в 06:00

Новата седмица започва без горещини

В понеделник ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има отново над източната половина от страната и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток, в Североизточна..

публикувано на 01.09.24 в 18:00