Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проливни дъждове отново наводниха Царево

Снимка: bntnews.bg

Част от къмпинг "Нестинарка" в Община Царево отново е наводнен, заради проливните дъждове по Южното Черноморие. Метеорологичната обстановка вече се нормализира и няма данни за пострадали, съобщи БНР Бургас. На няколко места интензивните валежи са наводнили частни имоти, има изровени изкопи на ВиК и частични проблеми с уличното осветление.

След обилните наводнения, които отнеха човешки животи миналата година, Община Царево подаде документи за помощ от държавата за моста и дерето около него, които бяха отнесени при приливната вълна, но финансиране не беше отпуснато. Общата сума, която е заявена е около 35 млн. лв.


Община Царево ще подготви нови документи за цялостна корекция на реката около плаж Нестинарка. Отново ще бъде повдигнат въпросът за средствата от бедствието през 2023 г., както и за необходимостта от допълнително финансиране за корекция на дерета, речни корита и възстановяване на разрушена инфраструктура.„
Вижте още:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Усилване на вятъра и в допълнение – кратки интензивни валежи и гръмотевици в петък

През следващото  денонощие атмосферата над страната ще остане неустойчива. Развитието на купеста и купесто-дъждовна облачност ще продължи и на много места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони ще са временно интензивни, с гръмотевици...

публикувано на 29.08.24 в 19:45

Двама души в България починаха от западнонилска треска

Двама заразени със западнонилска треска у нас са починали. Информацията е потвърдена за БНР от Министерството на здравеопазването. Заразените със западнонилска треска в България са трима. Двама са от София и един от Хасково, който се е заразил в..

публикувано на 29.08.24 в 13:15

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 15

В брой 15 на предаването слушайте: Преди началото на учебната година в Цариброд – разговор с директора на гимназията „Св.св. Кирил и Методий“ Братислав Стаменов; Какво четат учениците от Цариброд – интервю с библиотекаря в средното..

публикувано на 29.08.24 в 12:00