Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦИК реши да приеме документите за изборите и на двете крила на ДПС

Снимка: БТА

Централната избирателна комисия реши на извънредно заседание да приеме паралелно заявленията за участие в изборите и на поддръжниците на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, и на тези на Делян Пеевски, като двете заявления ще бъдат записани в един и същи час и няма да им се поставя пореден номер. Решението беше взето с осем гласа "за" и три "против" с мотива, че решението е абсурдно. 
С това решение се дава старт на работата на ЦИК по регистрация на партиите и коалициите, след като по-рано и двата лагера в ДПС - около Ахмед Доган и около Делян Пеевски, блокираха сградата.

"Преди малко регистрирахме участието на Движението за права и свободи. Участието на нашата политическа сила ще бъде в коалиционна форма от 3 партии", заяви пред журналисти Джевдет Чакъров от ДПС около Ахмед Доган. "Едната от партиите е нашата сила - Движение за права и свободи. Другите са СБОР (Справедлива България обединени родолюбци) и третата партия е Земеделски народен съюз. Ще участваме с абревиатурата ДПС ("Демокрация, права и свободи") на тези избори”, каза Джевдет Чакъров. Той обеща евроатлантическа ориентация за европейското бъдеще на България и по-добър живот в страната.
Делян Пеевски от своя страна ще се яви на предсрочните парламентарни избори в коалиция "ДПС - Ново начало" с две партии. Това са „Български глас“ и Новите лидери“, предаде "Труд".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Партията ДПС около Ахмед Доган поиска запазване на марката "ДПС"

Движението за права и свободи на Ахмед Доган е подало в Патентното ведомство искане за запазване на марката „ДПС - Движение за права и свободи“, съобщи репортерът на "Хоризонт" Даниел Инков. Заявката е подадена на 29 юли тази година, като са..

публикувано на 29.08.24 в 17:30

Делегация на парламента на Северен Рейн-Вестфалия е в България

Вицепрезидентът Илияна Йотова се срещна с делегация на местния парламент на федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия, водена от председателя на Ландтага Андре Купер. Членовете на местния парламент, които представляват различни политически сили и..

публикувано на 29.08.24 в 15:51

Политиците в България все по-трудно успяват да управляват случващото се в страната

Вторият служебен кабинет, ръководен от Димитър Главчев положи клетва пред Народното събрание. Основна задача на екипа от служебни министри отново ще бъде провеждането на честни избори, като поредният предсрочен парламентарен вот е насрочен от..

публикувано на 28.08.24 в 12:15