Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На фокус - ситуацията в единствената у нас млекопреработвателна компания

Снимка: Министерство на икономиката и индустрията

Служебният министър на икономиката и индустрията Петко Николов днес, 3.септември, ще бъде на работно посещение в крайдунавския град Видин, предаде БНР Видин. По време на визитата си Николов ще посети производствената база на единственото българско държавно млекопреработвателно дружество "Ел Би Булгарикум“ и ще се срещне с неговите служители и ръководители. 

На 21 август ръководството на компанията излезе с позиция, в която опроверга спекулативни, според него, твърдения, че се предвижда затваряне на производствената база на компанията в града. Министърът на икономиката Петко Николов също заяви в парламента, че се работи приоритетно за модернизиране и обновяване на производствената база на "Ел Би Булгарикум" ЕАД във Видин.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

1,9% по-скъп природен газ през септември

Природният газ поскъпва с 1,9% през септември спрямо предходния месец. Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди цена от 61,91 лв. на горивото за мегаватчас – без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС, съобщиха от регулатора. На тази цена..

публикувано на 01.09.24 в 09:40

9581 компании у нас са с над 40% руска собственост

Страната ни е на второ място в Европейския съюз по брой компании с над 40% руска собственост, показва проучване на Moody's. Рейтинговата агенция е идентифицирала 46 хил. субекта в ЕС, притежание на руски фирми или на руски физически лица. Две трети..

публикувано на 24.08.24 в 09:04

Изграждаме 19 хил. мегавата нови мощности, 90% от които от възобновяеми източници

През следващите 10 години у нас ще бъдат изградени над 19 хил. мегавата нови мощности, 90% от които от възобновяеми енергийни източници като слънце, вятър и вода, предвижда десетгодишният план за развитие на преносната електрическа мрежа на..

публикувано на 18.08.24 в 10:50