Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България и Турция отчитат 70% намаление на миграционния натиск

Министърът на вътрешните работи Атанас Илков се срещна с посланика на Р Турция в България Н.Пр. Мехмет Саит Уянък
Снимка: МВР

В резултат от засиления диалог и действията на компетентните органи на България и Турция е отчетено намаление с над 70% на миграционния натиск, съобщи пресцентърът на МВнР. В информацията се посочва, че служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков е обсъдил с посланика на Турция у нас Мехмет Саит Уянък мерките по охрана на общата граница, борбата с наркотрафика и реконструкцията на граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево". Турският посланик е благодарил на службите на МВР за пресичането на пътя на трафика на наркотични вещества от и за Европа, включително по въздух.

Отбелязана беше и добрата съвместна организация за безпрепятственото преминаване на гражданите през ГКПП "Капитан Андреево", откъдето тази година са отчетени рекорден брой пътнически превозни средства - между 5000 и 9000 на ден на вход към Турция и между 3500 и 5500 на изход към България. В тази връзка беше обсъден проектът за цялостната реконструкция и ремонт на граничния пункт.

В съобщението на МВР се посочва още, че Атанас Илков е отправил покана към министъра на вътрешните работи на Турция Али Йерликая да направи посещение в София.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Гурково препускат с магарешки каручки и играят магарофутбол

Гурково за трийсет и пети път ще бъде домакин на единственото по рода си у нас био рали с магарешки каручки, съобщиха от местната администрация. Стартът ще бъде даден днес на градския стадион под звуците на магарешкия химн от президента на ралито,..

публикувано на 01.09.24 в 06:00

Отдъхваме си след летните жеги

В неделя над по-голямата част от страната облачността ще се задържи значителна, но само на отделни места в югоизточните райони до обед все още ще вали дъжд. Над Западна България облачността ще се разкъса и намалее до незначителна. Ще продължи да духа..

публикувано на 31.08.24 в 18:30
Ед Шийрън

66 хил. души очакват тази вечер Ед Шийрън на столичния национален стадион

Британската звезда Ед Шийрън излиза тази вечер на специално подготвена 360 градусова сцена на Националния стадион “Васил Левски” в София, за да изпълни своите хитове пред 66 хил. свои почитатели. Шоуто на музикалния поп идол, който гостува у нас на..

публикувано на 31.08.24 в 16:52