Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подновява се процедурата за избор на нов главен прокурор

Снимка: архив

Прокурорската колегия на ВСС подновява процедурата за избор на нов Главен прокурор на заседанието си, което е насрочено на 9 септември.

В дневния ред, който е от три точки е предвидено първо да се изменят правилата за избор на обвинител номер едно, след това да се възобнови процедурата за избор, която беше открита още на 22 юни миналата година, но спряна заради промените в Конституцията.

От юни 2023 година изпълняващ функциите Главен прокурор е Борислав Сарафов, след като Иван Гешев беше освободен от поста заради израза "политически боклук"



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ЦИК реши да приеме документите за изборите и на двете крила на ДПС

Централната избирателна комисия реши на извънредно заседание да приеме паралелно заявленията за участие в изборите и на поддръжниците на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, и на тези на Делян Пеевски, като двете заявления ще бъдат записани в..

публикувано на 02.09.24 в 16:40
Иван Кондов

Традицията в българо-иранските отношения е предпоставка за градивно бъдещо взаимодействие

Служебният министър на външните работи Иван Кондов поздрави в телефонен разговор министъра на външните работи на Ислямска република Иран д-р Абас Арагчи за назначаването му на поста в края на миналия месец. В съобщение на МВнР се посочва, че..

публикувано на 02.09.24 в 13:15

Регистрацията за изборите на 27 октомври е в ход

От 2 до 11 септември включително Централната избирателна комисия приема документите за регистрация на партиите и коалициите за участие в изборите за народни представители на 27 октомври. След изтичането на срока ще стане ясно и кои са..

обновено на 02.09.24 в 13:15