Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново ни очаква слънце, но по планините ще превали и прегърми

Снимка: БГНЕС

В четвъртък, 5 септември, в страната ни отново ще бъде предимно слънчево. В следобедните и вечерните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в планинските райони ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от изток-североизток, в Североизточна България до умерен от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 29° и 34°, в София - около 30°.
В планините около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър, предимно от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра - около 16°.
По Черноморието ще духа до умерен север-северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 27° и 29°. Температурата на морската вода: 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
На Балканите, над по-голямата част, ще е предимно слънчево и топло. След обяд над Адриатическото крайбрежие ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има интензивни краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевични бури. Превалявания ще има и на отделни места в планинските райони.
Над Западна Европа и северната част от Пиренейския полуостров времето ще е предимно облачно с валежи от дъжд. На отделни места ще са интензивни и значителни по количество. В южните райони на Испания и Португалия ще е предимно слънчево. Над Апенинския полуостров и Южна Германия ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има интензивни краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевични бури. Предимно слънчево ще е в Източна Германия и Западна Полша, както и в по-голямата част от Европейска Русия.
В Лондон и Париж ще е 19°. В Рим 30°, в Лисабон 24°. В Мадрид 27°, Варшава – 28°, Москва – 22°. Белград – 34°, Букурещ 31°. В Атина и Берлин 33°,Будапеща и Истанбул 31°.
Във Ванкувър  –  26°, в Отава, Сан Франциско и Ню Йорк – 25°, в Чикаго 31°, а в Маями 32°. Мексико сити – 24°, Каракас – 25°, Лима – 17°, в Сантяго де Чиле – 23°, в Асунсион 22°. В Рио де Жанейро ще е 29°, а в Сау Паулу 32°. В Карачи 31°, Тел Авив 30°, в Риад 40 °, а в Кувейт Сити 41°, В Маракеш 38°, Кайро 32°. В Мелбърн 23°, в Сидни 27°. В Окланд 16° и в Уелингтън 15°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 4 септември 2024 г.

На вниманието на българите във Париж, но не само – Фестивал на българското кино предстои във френската столица, а тази година и публиката в София може да се включи в събитието, като гласува за предпочитаната късометражна филмова история...

публикувано на 04.09.24 в 19:00

За 5 дни Стара Загора става столица на бирата

Незабравими изживявания със свежо пиво, специално разработени бирени алкохолни и безалкохолни коктейли, любими български и чужди хип-хоп и рок хитове и български фолклор, както и различни вкусни мезета обещава Общината в Стара Загора за поредния..

публикувано на 04.09.24 в 07:15

В средата на седмицата – слънчево, но с облаци и краткотраен дъжд

В сряда , 4 септември, времето ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развие купеста облачност и на отделни места в планинските и източни райони ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток...

публикувано на 03.09.24 в 19:40