Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хасково привлича любители на еърсофт битките и силните усещания по повод своя празник

7
Снимка: haskovo.bg

Рекорден брой – 600 "бойци" са дислоцирани на авиобаза Узунджово, а поводът не е военен конфликт, а отбелязването на Деня на град Хасково. Най-голямата атракция по повод 8 септември е организираната военно-симулативна еърсофт игра. Тази година в "голямата игра" се включват гости от Гърция, Румъния, Сърбия, Хърватия, Република Северна Македония, а организатори са Община Хасково и Сдружение "Еърсофт София".



Подобна мъжка атракция се организира за трета поредна година по повод празника на гр. Хасково, като на поканата откликват хора от цялата страна, с разнообразни професии и на различна възраст. По предварителен сценарий действието се развива на територията на несъществуващата държава Улпия, където има три враждуващи фракции: мироопазващ контингент, местно население и бунтовническа групировка. Основният конфликт е между бунтовническата фракция и мироопазващите сили, но и местното население е засегнато от сблъсъка.
 

"Това е ситуация, която исторически се е повтаряла на много места по света", обясняват организаторите на играта, като не търсят аналогия с нито един от конфликтите по земята. Тридневният симулиран "военен" конфликт ще приключи в неделя, като се очаква това да привлече нови посетители в Хасково, както и да повиши градуса на празничното настроение.

Снимки: haskovo.bg



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Депутатите забраниха продажбата на бездимни цигари на непълнолетни

Народното събрание забрани употребата, продажбата и предлагането на бездимни и нагреваеми тютюневи изделия на деца и младежи под 18 години. “Следващата битка, която трябва заедно да проведем, е срещу употребата на енергийни напитки сред..

публикувано на 05.09.24 в 13:22

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 16

В брой 16 на предаването слушайте: Момичето с красивите големи очи от „Дом за нашите деца“ – преди и след установяването си в Италия – интервю с актрисата Елжана Попова; България – прародина и земя мечта – разговор с Таня Танасова от..

публикувано на 05.09.24 в 12:00

По съседски: Събития с балкански адрес

Турция иска да се присъедини към БРИКС Турция е подала молба за пълноправно членство в БРИКС и присъединяването ѝ ще се обсъжда на срещата на върха на организацията в Русия през октомври, съобщават българските медии. Ако бъде приета,..

публикувано на 05.09.24 в 10:35