Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Цвете за Гошо” събира почитателите на Георги Минчев

Снимка: FB/cvetezagosho

Приятели и почитатели и тази година ще почетат паметта на известния поп- и рок певец и композитор Георги Минчев, отишъл си от нашия свят преди 23 години. Фестивалът за рок и блус музика “Цвете за Гошо” ще се състои днес и утре в клуб “Маймунарника” в столичната Борисова градина.

След падането на комунистическия режим Георги Минчев се превърна в един от бардовете на демократичните промени.

На сцената в Борисовата градина ще излязат любими изпълнители и банди – Милена, Васко Кръпката с “Подуене блус бенд”, Г.М.О. Георги Минчев оркестра, “Гравитация рок” и др.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"О-ооо!"

Вече четири десетилетия група Атлас не престава да ни поднася своята музика. Най-новата им песен с минималистичното заглавие "О-ооо!" е динамична, с характерно ню-уейв звучене, запомнящи се мелодична линия и риф. Песента е втори сингъл от..

публикувано на 28.08.24 в 10:15

"Ехо"

Ангел Проданов - Ачо е почти 30-годишен, и макар че от малък свири на пиано и учи солфеж, професионално се занимава с музика от около седем години. Следват участия в няколко телевизионни предавания, като през 2020 г. в "Гласът на България" има..

публикувано на 26.08.24 в 10:15

"Като птиците"

Лятото е сезонът, в който се провеждат най-много и разнообразни фестивали. Един от тях започва днес, 23 август, в Севлиево. Там от 2017 г. крепостта "Хоталич" се превръща в сцена, на която се изявяват родни рок групи. Тази година откриването ще бъде..

публикувано на 23.08.24 в 10:15