Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложбата “Пулсът на красотата” на Григор Маринов се открива в Чикаго

Снимка: Фейсбук/Григор Малинов

“Пулсът на красотата” – така художникът Григор Малинов е озаглавил самостоятелната си изложба, която ще представи тази вечер в галерия “Багрена” към Културния център “Българика” в Чикаго.


В моето изкуство съчетавам класически и модерни принципи и методи на маслената живопис вярвайки, че всяка техника е път към създаването на стойностно изкуство. Не търся друг начин на изразяване освен опънатото бяло платно, което за мен е безкрайно поле за творчество”, казва Григор Малинов.


Художникът добавя, че се вдъхновява от красивата страна на света – човешкото тяло, светлината върху женско рамо, цъфтящо дърво, парче интересна тъкан, залез или дори простите обекти от всекидневието.


Григор Малинов определя като цел на творчеството си създаването на личен език на изразяване, който да резонира със зрителите и да оставя трайно усещане за духовно обогатяване.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Вотът в България приключи, но сънародниците в САЩ продължават да гласуват

55 са изборните секции, в които сънародниците ни в Съединените американски щати могат да упражнят правото си на глас в предсрочния парламентарен вот. " Гласуваме само за Народно събрание, т.е. за партия или коалиция, нямаме възможност да..

публикувано на 09.06.24 в 21:57

Генералното ни консулство в Чикаго разказва за достиженията на българската емиграция в Северна Америка

Генералното консулство на България в Чикаго ще осъществи през лятото образователния проект “История и достижения на българската емиграция в Северна Америка”, съобщиха от дипломатическото представителство. Целта е българската диаспора да се..

публикувано на 31.05.24 в 09:26

Генералният ни консул в Ню Йорк Ангел Ангелов участва в годишната закуска с кмета на града

Българският генерален консул в Ню Йорк Ангел Ангелов участва в годишната закуска с кмета на града Ерик Адамс в качеството си на вицепрезидент на Асоциацията на чуждестранните консули, съобщи мисията ни в Ню Йорк.  Ангел Ангелов е благодарил на Ерик..

публикувано на 30.05.24 в 16:14