Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Топла неделя почти без валежи

Снимка: БГНЕС

В неделя ще бъде слънчево. Следобед над източните и планинските райони ще има временни увеличения на облачността, но почти няма да вали. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София – около 27°.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Следобед над масивите от Югозападна България ще има временни увеличения на облачността, но ще бъде почти без валежи. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 20°, на 2000 м – около 13°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Следобед ще има временни увеличения на облачността, но няма да вали. Ще духа умерен северен вятър. Максималните температури ще бъдат между 24° и 27°, а на морската вода – 26°-28°. Вълнението на морето ще бъде 2 – 3 бала.

На Балканите ще преобладава слънчево време. Купеста облачност ще се развива в следобедните часове и главно в планините и Гърция на места ще превали и прегърми.

В Белград ще бъде 33 градуса в Букурещ – 31, в Атина – 30, в Истанбул – 27.

Над по-голямата част от Западна Европа, Скандинавския полуостров и страните от Западното Средиземноморие ще бъде облачно с валежи от дъжд. В Италия, Швейцария и източните райони на Франция валежите ще бъдат интензивни и ще има гръмотевични бури. Предимно слънчево ще бъде в повечето страни от източната половина на континента, а също и на Пиренейския полуостров.

В Рим и Виена ще бъде 30 градуса, в Мадрид – 29, в Мюнхен Стокхолм и Москва – 26, в Санкт Петербург – 24, в Париж – 19.

В Чикаго ще бъде 24 градуса, в Ню Йорк – 21, в Мелбърн – 18, в Кейптаун – 15.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Рая Назарян, Румен Радев и Димитър Главчев

От пловдивския площад “Съединение” Румен Радев призова да се разделим с беззаконието и страха

С тържествена заря-проверка в Пловдив завърши честването на 139-ата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. “ Днес отдаваме дължимото на това забележително поколение светли личности, които без да се съобразяват с Великите..

публикувано на 07.09.24 в 09:08

Хасково привлича любители на еърсофт битките и силните усещания по повод своя празник

Рекорден брой – 600 "бойци" са дислоцирани на авиобаза Узунджово, а поводът не е военен конфликт, а отбелязването на Деня на град Хасково. Най-голямата атракция по повод 8 септември е организираната военно-симулативна еърсофт игра. Тази година в..

публикувано на 07.09.24 в 07:10

Конни надбягвания и пехливански борби в Исперих

Традиционни конни състезания и народни борби събират днес почитателите на спорта в Исперих. Жокеи и коне от различни краища ще мерят сили в конни надбягвания край града, както и в други съревнования на стария градски стадион. След тях на тепиха ще..

публикувано на 07.09.24 в 06:15