Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев очаква ЦИК да контролира изпълнението на разпоредбите на Изборния кодекс

Румен Радев
Снимка: Румен Радев Раднево / Снимка: БТА

Очаквам ЦИК да следи за стриктното изпълнение на разпоредбите от Изборния кодекс.” Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Раднево, където участва в тържеството по повод 60-годишнината от обявяването на града.

Тук не става въпрос за вътрешнопартийни драми и за предизборна кампания, а за съдбата ни като държава. Ако едно общество продължава да се отнася с безучастие, то е обречено на разпад”, подчерта държавният глава. Според него състоянието, в което се намираме, се дължи на примирението към заграбването и унищожаването на бизнеси, покваряването на институции и превръщането им в бухалка, отявлената корупция, чадъра над основните герои за грабежа на века – КТБ.

Президентът акцентира и върху проникването в Народното събрание, по думите му, на тежко компрометирани фигури с вълчи апетит, които се разпореждат с държавните ресурси и със съдбата на българите, опростачват политическото пространство, рейдърски завземат партиите, притискат и насаждат страх.

Румен Радев очаква от институциите, службите, прокуратурата, парламента и партиите да заемат позиция по този фундаментален за бъдещето ни проблем и да предприемат адекватни действия.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хасково привлича любители на еърсофт битките и силните усещания по повод своя празник

Рекорден брой – 600 "бойци" са дислоцирани на авиобаза Узунджово, а поводът не е военен конфликт, а отбелязването на Деня на град Хасково. Най-голямата атракция по повод 8 септември е организираната военно-симулативна еърсофт игра. Тази година в..

публикувано на 07.09.24 в 07:10

Конни надбягвания и пехливански борби в Исперих

Традиционни конни състезания и народни борби събират днес почитателите на спорта в Исперих. Жокеи и коне от различни краища ще мерят сили в конни надбягвания край града, както и в други съревнования на стария градски стадион. След тях на тепиха ще..

публикувано на 07.09.24 в 06:15

Температури до 30 градуса в събота

В събота облачността ще бъде значителна и в Източна България, Горнотракийската низина и планинските райони ще вали дъжд. Следобед валежите ще спират, облачността ще започне да се разкъсва, а привечер и да намалява. Ще духа умерен, временно силен вятър..

публикувано на 06.09.24 в 19:45