Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илияна Йотова откри учебната година в неделното училище “Св. св. Кирил и Методий” в Барселона

Снимка: Пресцентър на президентството

Вицепрезидентът Илияна Йотова откри новата учебна година в Българското неделно училище “Св. св. Кирил и Методий” в Барселона. Тя поздрави учениците за усърдието им да посещават занятията през почивните дни след цяла седмица, прекарана в испанското училище.

Да си учител е мисия. Мисията на учителите в българските училища зад граница е още по-голяма и тя е за хора, които милеят за своето Отечество”, заяви в приветствието си Илияна Йотова.

Вицепрезидентът увери присъстващите на тържеството, че държавата ни подкрепя съхраняването на българската идентичност сред сънародниците ни в чужбина.

В неделното училище в Барселона се обучават над 120 ученици.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Вече можем да се запознаем с участниците в "БалканФолк-Майорка"

Българската асоциация "БалканФолк-Майорка" започна да представя на своята страница във Фейсбук  участниците в третото издание на Международен фолклорен фестивал, който предстои през октомври в Палма де Майорка, Испания. Събитието ще се проведе..

публикувано на 28.08.24 в 18:07

Продължават вечерите на българската култура в Албания

Вечерите на българската култура в Албания продължават и през месец август. Първите изяви бяха през юни, когато фолклорни групи от България представиха български носии, народни танци и песни пред театър "Александър Мойсиу" в гр. Дуръс. Планирани са..

публикувано на 12.08.24 в 06:05
Снимка: Немско-българско дружество „Дунав“, Дюселдорф/ Фейсбук

Открит урок по български народни танци в Дюселдорф

Немско-българското дружество "Дунав" в Дюселдорф, Германия, ще проведе открито занимание по народни танци на 16 август (петък). Това съобщават във Фейсбук от сдружението. Танцовото събитие ще бъде водено от Ирина Стефанова и е планирано да започне..

публикувано на 05.08.24 в 20:10