Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спешните медици продължават да обикалят болниците в търсене на свободни легла

Снимка: БГНЕС

Въпреки ангажимента на държавата спешните медици все още нямат достъп в реално време до информацията за свободните легла в болниците и са принудени да обикалят, докато намерят лечебно заведение за своя пациент, алармира д-р Десислава Кателиева от Асоциацията на работещите в спешната помощ.

През октомври 2022 г. служебните министри на здравеопазването и на транспорта представиха нова система, която изписва върху таблета в линейката най-близките болници след подаване на информация за състоянието на поетия пациент. Според д-р Десислава Кателиева обаче и днес спешните медици виждат на електронното устройство единствено адреса на болния човек.

Така лекарят се обажда на “Бърза помощ”, която има информация от 8,00 ч. и съгласно тази информация тръгва да обикаля”, обобщи лекарят. По думите й, ако имената на болниците са достъпни в реално време, това ще облекчи работата на спешните медици при пациенти с инсулт и други заболявания, изискващи незабавно лечение.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

София е част от световното юбилейно турне на Андреа Бочели

Световноизвестният италиански певец Андреа Бочели ще отпразнува 30-годишната си кариера и с българската публика на Националния стадион “Васил Левски”. На 14 септември той ще изнесе грандиозен концерт под звездите, тъй като София е включена в юбилейното..

публикувано на 08.09.24 в 10:51

Безплатна разходка с екскурзовод по маршрута “Духовен път” в Несебър

По повод днешния Международен ден на солидарност на градовете – световно наследство, Музей “Старинен Несебър” и Община Несебър подаряват на туристите безплатна панорамна разходка с екскурзовод по маршрута “Духовен път”. Включилите се в тура, който..

публикувано на 08.09.24 в 07:00
Роженски манастир “Свето Рождество Богородично”

Копие на чудотворната икона в Роженския манастир събира много богомолци за храмовия празник

Роженският манастир “Свето Рождество Богородично” ще отбележи днес храмовия си празник с литийно шествие с чудотворната икона на Света Богородица, благославяне на манастирския курбан и раздаването му за здраве. След като пред 1761 г. манастирът губи..

публикувано на 08.09.24 в 06:00