Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седмицата започва с летни температури

Снимка: БТА

В понеделник ще бъде предимно слънчево. Следобед облачността от запад ще се увеличава и вплътнява, вечерта в западните райони ще започнат валежи от дъжд. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, в София – около 28°.

В планините ще бъде предимно слънчево. Следобед от запад облачността ще се увеличава и вплътнява и вечерта в западните масиви ще започнат валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен, по билата – запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 22°, на 2000 м – около 14°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 24°и 27°, а на морската вода – 25°-26°. Вълнението на морето ще отслабне и ще бъде 2-3 бала.

Над Източните Балкани ще бъде слънчево, следобед с висока облачност. Над западните, а следобед и над централните райони от полуострова ще бъде облачно с валежи, значителни в Хърватия, Босна и Херцеговина, Черна гора и Албания.

В Атина и Букурещ ще бъде 31 градуса, в Белград и Истанбул – 28.

Над Пиренейския полуостров ще остане слънчево, докато над Западна и Централна Европа, Италия, както и над Южна и Централна Норвегия ще бъде предимно облачно с валежи. В източната половина от континента ще бъде слънчево. По-значителна облачност ще има над източната половина от Украйна, където на отделни места ще превали.

В Мадрид и Рим ще бъде 29 градуса, в Москва – 27, в Санкт Петербург – 25, в Стокхолм – 24, във Виена – 22, в Париж – 20, в Мюнхен – 18.

В Чикаго ще бъде 28 градуса, в Ню Йорк – 24, в Кейптаун – 19, в Мелбърн – 17.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Конни надбягвания и пехливански борби в Исперих

Традиционни конни състезания и народни борби събират днес почитателите на спорта в Исперих. Жокеи и коне от различни краища ще мерят сили в конни надбягвания край града, както и в други съревнования на стария градски стадион. След тях на тепиха ще..

публикувано на 07.09.24 в 06:15

Температури до 30 градуса в събота

В събота облачността ще бъде значителна и в Източна България, Горнотракийската низина и планинските райони ще вали дъжд. Следобед валежите ще спират, облачността ще започне да се разкъсва, а привечер и да намалява. Ще духа умерен, временно силен вятър..

публикувано на 06.09.24 в 19:45

В Чипровци откриха паметник на Васил Левски

Паметник на Васил Левски вече се издига в Чипровци. Той е дарен на общината от българския онколог и родолюбец проф. д-р Иван Гаврилов по повод празника на града. В присъствието на много жители и гости на Чипровец дарителят и кметът Пламен Петков..

публикувано на 06.09.24 в 16:33