Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двете фракции на ДПС останаха без регистрация

Доган и Пеевски
Снимка: БТА

Централната избирателна комисия отказа да регистрира коалиция "Демокрация, права и свободи - ДПС" и "ДПС - Ново начало" за участие в предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври, предаде БТА. Причината е, че според Изборния кодекс, не може да има една и съща партия в повече от една коалиция.

Миналата седмица ЦИК регистрира без входящ номер и двете коалици "Демокрация, права и свободи - ДПС" и "ДПС - Ново начало", с условието да предоставят до 17:00 часа на 7 септември документи, удостоверяващи, че партия ДПС не е част от техния състав. Такива документи обаче не бяха предоставени и от двете фракции на Движението.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Съставът на новия служебен кабинет е готов

Кандидатът за служебен премиер и досегашен служебен министър-председател Димитър Главчев представи пред президента Румен Радев състава на служебния кабинет. По думите на Главчев, досегашното служебно правителство се е справило добре с основните си..

обновено на 26.08.24 в 19:41
Християн Мицкоски, министър-председател на Северна Македония

Северна Македония сменя кадри в съвместната комисия с България - не защитават интересите на македонския народ

Премиерът на Република Северна Македония Християн Мицкоски заяви, че предстоят кадрови промени в Съвместната мултидисциплинарна комисия между България и Северна Македония за историческите и образователните въпроси, предаде МИА. Според премиера..

публикувано на 26.08.24 в 19:31
Атанас Зафиров

БСП ще се яви на изборите в обединение с 20 партии

Двайсет леви формации ще подпишат до края на следващата седмица коалиционно споразумение за общо явяване на следващите парламентарни избори, съобщи изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров. Той поясни, че партията му е в напреднал..

публикувано на 25.08.24 в 09:43