Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българското школо "В. Левски" в Баркинг открива учебната година

Снимка: bgshkolo.co.uk/levski

На 9 септември отваря врати за новата учебна 2024/2025 година българското школо "Васил Левски" в Баркинг, Великобритания. "Нямаме търпение да напълните класните стаи, за да учим и да се забавляваме заедно", споделиха във Фейсбук дни преди първия учебен звънец от администрацията на училището.
Школо „Васил Левски” в Баркинг отваря врати за първи път на 18 януари 2009 година. Основател и директор на училището е Милена Везенкова. През 2010 г. тя основава и Българско школо „Розова долина” в Тотнъм (с клон в Харлоу, който отваря врати на 12 септември 2021 г.).  В училището се преподават български език и литература, история и география на България.

Вижте още:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Немско-българско дружество „Дунав“, Дюселдорф/ Фейсбук

Открит урок по български народни танци в Дюселдорф

Немско-българското дружество "Дунав" в Дюселдорф, Германия, ще проведе открито занимание по народни танци на 16 август (петък). Това съобщават във Фейсбук от сдружението. Танцовото събитие ще бъде водено от Ирина Стефанова и е планирано да започне..

публикувано на 05.08.24 в 20:10

По трасграничен проект в Тараклия ще градят "Парк на мира"

В молдовския град Тараклия, в който живее предимно българско население, избраха името на новия парк, който предстои да бъде построен в близост до Тараклийския университет "Григорий Цамблак". Името бе избрано с онлайн-гласуване на два етапа...

публикувано на 01.08.24 в 12:56
Българчета от Молдова на екскурзия в България

Деца от Тараклия пътуват за вълнуваща екскурзия в България

Група от 14 деца от Тараклийски район в Молдова тръгнаха на вълнуваща екскурзия в България, където ще посетят исторически места в София и  сградата на Народното събрание, Рилския манастир и град Перник, похвалиха се във фейсбук от Асоциацията за..

публикувано на 31.07.24 в 18:09