Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Цветен пейзаж" – за Мери Бойс Бенд лятото продължава до 25 октомври

Снимка: YouTube / Мери Бойс Бенд

Мери Бойс Бенд казват, че тази година лятото ще продължи до 25 октомври – защото традиционният им концерт, в който пеят с пълно гърло емблематичния си рефрен "Отива си лятото, идва есента", ще се състои тогава, на 25 октомври, в София, и ще бележи началото на нов сезон. Преди това, на 16 септември Община Бургас и Мери Бойс Бенд ни канят на празничен концерт на Първия учебен ден, който също е озаглавен "Отива си лятото, идва есента".

"Първият учебен ден е един от най-значимите празници! Важен е за нас, докато сме ученици и родители на ученици. Обичаме го през целия си живот, защото го свързваме с пъстрото ято деца, които тръгват по светлия път на знанието, заливат града с глъчка и веселие, придружени от роднини и приятели...

Искаме да се съберем всички заедно! Да празнуваме началото на Новата учебна година с любими песни сред това пъстро ято!" – сподели Мери във фейсбук профила си по повод концерта на 16 септември в близост до Морското казино на Бургас.

Освен свои хитове, които са толкова много, че няма как всички да бъдат включени в един концерт, в изявите си оттук нататък музикантите от групата ще изпълняват и двете нови песни, които се появиха след 6-годишна пауза - "Здравей" и съвсем новата "Цветен пейзаж". Фронтдамата на групата и основен автор на музиката и текстовете на песните - Мария Мутафчиева – Мери споделя, че за разлика от повечето хора, които по време на пандемията са се впрегнали да работят, на нея подобни периоди, в които не се чувства свободна, има заплахи и светът не е такъв, какъвто е в нейните представи, не ѝ действат творчески. "Имах нужда чисто творчески от пауза, но тя не беше пауза в истинския смисъл, защото ние през това време правихме много концертни изяви, стари концерти, които сме заснели… работихме неща, които отлагахме във времето", допълва Мери. В момента двамата с нейния съпруг Миро (Мирослав Мутафчиев) пишат нова песен. Конкретно за "Цветен пейзаж" Мери казва:

"Най-накрая седнахме и написахме лятна песен! Обаче покрай всички концерти и пътувания, тя излезе в средата на лятото и почти в края му. Затова си казахме – какво пък, в крайна сметка ще напишем тогава още една лятна песен! Така че очаквайте още една лятна песен от Мери Бойс Бенд съвсем скоро. Въобще няма да спира лятото – край!"



Снимки: YouTube / Мери Бойс Бенд, Facebook /Мери Бойс Бенд


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Максим Ялнъзов

"Без тебе няма любов"

"Без тебе няма любов" е най-новата песен на Максим Ялнъзов. Освен изпълнител, той е и автор на музиката, текста и аранжимента. "Без тебе няма любов" е посветена на музиката като най-хубавата и смислена част от живота на младия творец...

публикувано на 31.08.24 в 10:15

"Имам всичко"

Ева Бел и Емин, които са сценични партньори и пеят заедно по участия, наскоро записаха съвместната си песен "Имам всичко". Познаваме Емин Ал-Джунейд от участието му в Националния конкурс за забавна песен "Бургас и морето", когато преди две..

публикувано на 30.08.24 в 10:15
Ед Шийрън

Ед Шийрън ще пее за първи път пред българска публика

Британската поп звезда Ед Шийрън ще изнесе концерт в София на Националния стадион "Васил Левски" на 31 август като част от турнето си "+ - = ÷ x". Специален гост на турнето ще бъде Calum Scott. Родната ни звезда Михаела Филева е официалният..

публикувано на 29.08.24 в 17:35