Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Въвежда се пълна забрана за продажбата на енергиен прах

Снимка: БГНЕС

От Комисията за защита на потребителите разпоредиха незабавно изтегляне от пазара на два продукта, известни като енергиен сниф, които се вдишват през носа и са алтернатива на енергийните напитки. Продуктите са определени като сериозна заплаха за здравето и безопасността на хората, съобщиха от Комисията. С тяхна заповед се забраняват производството, вносът и разпространението на тези продукти.

Според Националния център по обществено здраве и анализи и Експертния съвет по специалността УНГ болести, тези продукти и начинът им на употреба - чрез вдишване, представляват риск. Посочва се, че системната му употреба може да доведе до изтъняване на носната лигавица, перфорация на носната преграда и дори блокаж на дихателните пътища.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български ученици разработват проект за откриване на противопехотни мини

На прага на първия учебен ден въпросите около светлото бъдеще на българското образование са все по-актуални, а отговорите – все по-мъгляво пожелателни. И сякаш все по-често дочуваме в тази сфера на обществото ни ехото на израза "Преходът мина. Да..

публикувано на 10.09.24 в 17:15

Българите са с най-много здравословни проблеми в Европа

България е една от водещите страни в Европа по най-голям брой здравословни проблеми на глава от населението. Данните бяха изнесени по време на 11-я Годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, който се провежда в Бургас под..

публикувано на 10.09.24 в 13:10

Температурите падат, очакват се валежи

Във вторник , 10 септември,  времето в страната ще бъде облачно, на много места в Западна и Централна България с валежи от дъжд. Значителни по количество ще са валежите в Западна България и Родопите. Ще има и гръмотевици. В Източна България няма да..

публикувано на 09.09.24 в 19:35