Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново дъждове с гръмотевици, но по Черноморието остава слънчево

Снимка: БТА

В петък, 13 септември, ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места в котловините и низините видимостта ще е намалена. Още преди обяд от запад облачността ще започне да се увеличава, а след обяд на много места в Западна България ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. В Източна България ще има повече слънчеви часове. Ще духа слаб, в източната половина от страната умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, в София - около 26°.

В планините
 ще бъде предимно слънчево. Още преди обяд облачността от запад ще започне да се увеличава, а след обяд в масивите на Западна България ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, на места придружени с гръмотевици. Ще духа умерен и силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 14°.

По Черноморието
 ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 26°-30°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала, след обяд по северното крайбрежие ще се усили до 3 бала.

На Балканския полуостров
, под влиянието на средиземноморски циклон, от запад облачността ще се увеличава, ще започнат валежи от дъжд. Те ще са интензивни и значителни по количество по адриатическото крайбрежие.

Над Западна Европа –
в по-голямата част времето ще бъде предимно слънчево. Очакват се и временни увеличения на облачността, главно в планинските райони и западната част на Франция, където ще превали. На много места в европейска Русия и Украйна ще бъде предимно слънчево, но след обяд над Украйна ще има временни увеличения на облачността и в отделни райони ще има краткотрайни валежи. В останалата част на Европа времето ще бъде доста динамично. На много места ще има валежи от дъжд, в Скандинавските планини - от сняг. В централноевропейските страни, в района на Алпите и в Италия валежите ще са значителни и придружени с гръмотевици.

В Париж и Берлин ще е 15°, в Лондон 16°, в Стокхолм 17°. В Будапеща – 18°, Белград – 19°, Рим – 22°, Варшава – 23°, Мадрид – 25°, в Москва и Лисабон - 29°. В Истанбул 31°, а в Букурещ и Атина ще е най-топло 32°.

Във Ванкувър 16°, а в Отава 26°. В Сан Франциско 21°, в Ню Йорк 26°, Чикаго 28° и Маями – 32°. В Мексико сити ще е максимум 25°, в Каракас 26°, в Лима 18° , в Сантяго де Чиле 20°, в Асунсион 25°. В Рио де Жанейро ще е 32°, а в Сау Паулу 31°. В Карачи и Тел Авив 30°-31°, в Риад и Кувейт Сити 41°, Маракеш – 33°, Кайро – 34°. В Мелбърн 17°, в Сидни 16°. В Окланд 17°, а в Уелингтън 14°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Иван Демерджиев

Разбираме колко важно е за Делян Пеевски да има нов главен прокурор

Членовете на Висшия съдебен съвет нямат нито юридическото, нито моралното право да изберат следващия главен прокурор при положение, че мандатите им отдавна са изтекли , заяви пред БНР бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев. В..

публикувано на 08.09.24 в 15:38
Атанас Запрянов

Връщането на наборната военна служба може да дойде на дневен ред, ако не се запълнят вакантните места в армията

Засега не предвиждаме и не предлагаме на българския парламент да връща наборната военна служба , заяви пред БНР служебният министър на отбраната Атанас Запрянов. Той изрази надеждата с повишването на заплатите на военнослужещите от догодина да се..

публикувано на 08.09.24 в 13:38

София е част от световното юбилейно турне на Андреа Бочели

Световноизвестният италиански певец Андреа Бочели ще отпразнува 30-годишната си кариера и с българската публика на Националния стадион “Васил Левски”. На 14 септември той ще изнесе грандиозен концерт под звездите, тъй като София е включена в юбилейното..

публикувано на 08.09.24 в 10:51