Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предсрочни избори – 27 октомври 2024г.:

Президентът: Нашето общество очаква отстояването на националните интереси

Снимка: БТА

Преодоляването на политическата криза изисква връщането на принципите в политиката и партиите да осъзнаят много ясно, че доверието е залогът за техния успех, изтъкна пред журналисти президентът Румен Радев по повод предстоящите избори. По думите на държавния глава, доверието идва от честното отношение към гражданите, а повторните клетви и обещания в една предизборна кампания и тяхното моментално погазване веднага след изборите руши това доверие. Затова е много важно самите партии да подпомагат ЦИК и правителството в техните усилия наистина да се организират честни избори, изтъкна Радев.
По повод обсъжданото от политическите сили "джентълменско споразумение" след изборите, президентът посочи, че всяко споразумение трябва да изхожда от това какво очаква обществото. По думите му, нашето общество очаква отстояването на националните интереси да бъде в основата на всяка управленска политика и най-сетне да започне борбата с корупцията по политическите върхове. Партиите следва да кажат, и то в тази кампания, как ще водят тази борба, добави президентът.
Румен Радев участва в изложение на продукти и услуги на водещи китайски компании, лидери в областта на технологиите, иновациите, дигитализацията, банковото дело, логистиката, транспорта и енергетиката, съобщи БТА.

Вижте също:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Атанас Зафиров

Обединената левица е готова да предложи лява алтернатива

Обединението между БСП и останалите леви движения се надява да постигне истинска промяна, която да бъде действителна алтернатива за българските граждани. По думите на изпълняващия функциите председател на БСП Атанас Зафиров, в политиката няма..

публикувано на 05.09.24 в 15:50

ЦИК: Коалициите на Пеевски и на Доган да докажат, че ДПС не участва в тях

Коалициите на двете крила на Движението за права и свободи трябва да докажат, че партия ДПС не е част от техния състав, за да могат да участват в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври т.г., реши Централната избирателна комисия. ДПС..

публикувано на 05.09.24 в 08:13

Подновява се процедурата за избор на нов главен прокурор

Прокурорската колегия на ВСС подновява процедурата за избор на нов Главен прокурор на заседанието си, което е насрочено на 9 септември. В дневния ред, който е от три точки е предвидено първо да се изменят правилата за избор на обвинител номер едно,..

публикувано на 04.09.24 в 18:29