Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български фолклор на етнофестивал "Единство чрез разнообразие" в Тараклия

Снимка: Дом на културата, Тараклия

Около пет хиляди участници се очаква да събере етнокултурният форум "Единство чрез разнообразие", чиито организатори са Районният съвет и "Българската община на район Тараклия" (БОРТ). Стратегически партньори са Министерството на културата на Молдова и Обществената асоциация „KLumea“.

Програмата на фестивала, който ще се проведе на главния площад на населения предимно с етнически българи град Тараклия, се състои от две части. Първата е от сутринта до 17:00 ч. и ще бъде открита от ансамбъла за български фолклор „Родолюбие“. Ще се включат още колективи за народна самодейност от Молдова, Украйна и  Румъния. Втората част на форума ще започне в 19:00 ч. с музикални изненади — ще се изявят професионални и известни артисти и групи, сред които групата DO RE DOS. За трета година  в рамките на фестивала ще се проведе и панаир на традиционни килими „Covoare Ungheni“

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Прага отваря врати българското средно училище "Д-р Петър Берон"

Българското средно училище "Д-р Петър Берон" в Прага тържествено открива днес новата учебна 2024/2025 година. Това е единственото българско държавно училище на територията на Чешката Република. През 1947 г. България и Чехословакия подписват договор, в..

публикувано на 16.09.24 в 06:10
Църквата „Свети Стефан“ - средището на българщината в истанбулския квартал „Фенер“

Подготвят 4-дневна екскурзия в България за българчета от Турция

В рамките на посещението си в Истанбул за участие в туристическия форум „България – открий и сподели“ министърът на туризма Евтим Милошев се срещна с Димитри Йотеф, председател на Фондацията на православните църкви на българската екзархия в Истанбул и с..

публикувано на 15.09.24 в 14:29
Лисабонски университет

Курсове по български език предлага Лисабонският университет

Лисабонският университет предлага курсове по български език, отворени и за външни желаещи да изучават езика. Това съобщи Посолството на България в Португалия. Занятията започват на 19 септември 2024 година и продължават до май 2025 година. Те са..

публикувано на 11.09.24 в 15:06