Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представена е методиката за удостоверяване на машините за гласуване

Снимка: Ани Петрова

Министерството на електронното управление (МЕУ) обнародва за обществено обсъждане на сайта си проект на актуализирана Методика за съответствие на машините за гласуване по изискванията на Изборния кодекс. Измененията на методиката обхващат и надграждане на процедурата по удостоверяване на машините. До 19 септември всички заинтересовани могат да предоставят становище по методиката в деловодството на МЕУ или на имейл: mail@egov.government.bg. МЕУ вече обяви набирането на 10 външни експерти за удостоверяване на машините за гласуване. Срокът за кандидатстване е 17:30 часа на 17 септември, а желаещите да участват трябва да подадат заявления на имейл: mail@egov.government.bg.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Фондация "Теодора фон Ауерсперг" започва своята работа и в България

Защитата на животните и децата в неравностойно положение, както и насърчаването на различни културни инициативи, са основополагащи за подобряването на средата за живот у нас. Около тази идея се обединяват талантливата пианистка Надежда Цанова и..

публикувано на 16.10.24 в 08:15

България днес - 15 октомври 2024 г.

В „България днес“ на 15 октомври се запознаваме с работата на Центъра за славянски езици и култури в Лисабонския университет, срещаме се с Мария Гусейнова от Азербайджан, която ни разказва за организирания от нея форум за представяне на азербайджанския..

публикувано на 15.10.24 в 19:00

В Одесос откриха изцяло запазена статуя от II - III век

Уникална статуя от римския период на Одесос, предварително датирана към края на II – първата половина на III век, е намерена при изкопни работи в района на жп гарата във Варна, съобщиха археолозите от РИМ-Варна. Статуята се намирала в зона с пясъчни..

публикувано на 15.10.24 в 18:36