Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По 3 версии работи разследването за катастрофата с L-39 в "Граф Игнатиево"

Снимка: 12-та Авиационна база

Човешка грешка, техническа неизправност или неправилно зададена команда са версиите, по които работи разследването за причините, довели до разбиването на учебно-тренировъчния самолет L-39 в "Граф Игнатиево". Това съобщи майор Христо Анчев наблюдаващ прокурор от Военно окръжна прокуратура Пловдив. По думите му причината не може да се изясни бързо. Разследващите очакват данните от черната кутия да стеснят версиите, но експертите ще кажат, дали тя може да бъде разчетена. Законният срок за разследване е 2 месеца, но може да бъде удължен, обясни майор Анчев. Точно 13 минути е продължил полета на загиналите пилоти майор Петко Димитров и ст. лейтенант Венцислав Дункин. Те са излетели на 13 септември в 12:17 ч. Свидетели разказват, че машината стремглаво е поела надолу в права линия, напускайки формацията от още два самолета. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Есенно ще се редуват слънце, облаци и дъждове

В неделя преди обяд ще има повече слънчеви часове, главно на югоизток ще превалява. След обяд дъждове ще има над Западна и Централна България. Минималните температури ще са между 5° на запад до 17° на изток, в София 7°. Максималните ще са от 16..

публикувано на 14.09.24 в 17:20
Виктория Василева

ЦИК отстрани „Има смисъл“ от участие в парламентарните избори

Централната избирателна комисия (ЦИК) заличи регистрацията на Коалиция „Има смисъл“ за участие във вота за парламент на 27 октомври. Причината е недействителни подписи на избиратели във внесената подписка при регистрацията. От коалицията няма да..

публикувано на 14.09.24 в 12:53

Представена е методиката за удостоверяване на машините за гласуване

Министерството на електронното управление (МЕУ) обнародва за обществено обсъждане на сайта си проект на актуализирана Методика за съответствие на машините за гласуване по изискванията на Изборния кодекс. Измененията на методиката обхващат и надграждане..

публикувано на 14.09.24 в 11:17